Hur minskar överflödigt magsyra?

För att minska överskott av magsyra, försök att dricka örtte som ingefära eller kamomill. Undvik koffeinhaltiga drycker, kryddig mat, citrusfrukter och såser med vinäger, vilket kan göra dina symtom värre. Ät istället en balanserad, hälsosam kost med mycket frukt, grönsaker, fullkorn och magert kött. Försök att äta dina måltider långsamt för att hjälpa din kropp att smälta maten och undvik stora portioner, vilket kan leda till uppblåsthet. Om dina symtom inte förbättras efter några dagar, besök din läkare så att de kan ordinera mediciner. För fler tips från vår medicinska författare, inklusive hur man minskar magsyra med kosttillskott, läs vidare.

Medan viss överskott av magsyra orsakas av mat som äts
Medan viss överskott av magsyra orsakas av mat som äts, förändringar i humörs- eller stressnivåer eller överdriven alkoholkonsumtion, har vissa individer konsekvent magsyraproblem.

Din mage är full av naturligt producerad syra som hjälper till att bryta ner maten och skyddar mag-tarmkanalen från infektion. Men överskott av magsyra kan orsaka obehagliga symtom, smärta och till och med allvarliga hälsoproblem. Det vanligaste symptomet är halsbränna (aka gastroesofageal reflux), som uppstår när magsyra läcker ut i matstrupen. Frekvent halsbränna antyder gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), som kan skada matstrupen och halsen. Att minska överskott av magsyra är det bästa sättet att hantera dessa problem.

Metod 1 av 3: söka läkarvård för gerd

 1. 1
  Kontakta läkare vid behov. Om du gör de livsstilsförändringar som föreslås ovan men inte ser någon förändring i symtomen är det dags att träffa en läkare. Långvarig GERD kan orsaka matstrupsskada och är förknippad med andra allvarliga hälsoproblem. Långvarig inflammation och upprepad skada kan också öka risken för att utveckla matstrupscancer. Tveka inte att söka medicinsk behandling om livsstilsförändringar inte löser dina magsyraproblem.
 2. 2
  Be din läkare om medicinrekommendationer. Medicinsk behandling för GERD bryts ned efter symtomens svårighetsgrad. Många av läkemedlen finns tillgängliga utan recept (OTC). Du bör fortfarande rådfråga din läkare för att säkerställa en korrekt behandlingsregim. Om han eller hon kan skriva ett recept på dig för en OTC-medicinering kanske du till och med kan få det täckt av försäkring. Följ doserings- och tidsinstruktioner noggrant för varje läkemedel för att förhindra potentiellt allvarliga biverkningar.
  • För mild till måttlig GERD: Ta antacida efter behov (Tums, Maalox) för att neutralisera syra om dina symtom uppträder en gång i veckan eller mindre. De ger lättnad inom några minuter, men håller bara i ungefär en timme. Ta ytmedel (sukralfat / karafat) för att skydda matstrupen och magslemhinnan och främja läkning. Ta histamin 2-receptorantagonister (Zantac, Pepcid) för att minska syrasekretionen.
  • För svåra eller frekventa (2 eller fler episoder per vecka) GERD: ta protonpumpshämmare (omeprazol, lansoprazol, esomeprazol, pantoprazol, dexlansoprazol, rabeprazol) för att förhindra syrasekretion i magen. Några av dessa är tillgängliga OTC, och standarddosen är ett piller dagligen i 8 veckor. Biverkningar inkluderar: bakterieinfektioner och diarré, anemi och benskörhet och interaktioner med andra läkemedel.
 3. 3
  Diskutera alternativet för en endoskopi. I en screening övre endoskopi använder läkare en kamera på ett flexibelt rör för att titta på halsen, matstrupen och magen. Under proceduren kan de ta biopsier för att bedöma inflammation, kontrollera H. pylori (en typ av bakterier) och utesluta cancer. Diskutera om dina symtom kräver en endoskopi med din läkare.
 4. 4
  Var öppen för operation om din läkare rekommenderar det. Sällan svarar GERD-symtom inte på några mediciner, i vilket fall du kan behöva operation. Ett kirurgiskt tillvägagångssätt (fundoplication) sveper den övre delen av magen runt matstrupen och syr den sedan på plats för att förstärka matstrupen. Ett andra tillvägagångssätt slingrar en rad magnetiserade pärlor runt den punkt där matstrupen möter magen. Detta stänger den nedre matstrupen, men låter den expandera vid sväljning så att maten kan komma igenom.
  • Ungdomar som lider av livslånga GERD-symtom kan också överväga operation.
För att minska överskott av magsyra
För att minska överskott av magsyra, försök att dricka örtte som ingefära eller kamomill.

Metod 2 av 3: använda naturliga och alternativa terapier

 1. 1
  Prova naturläkemedel. Det har inte gjorts mycket forskning om naturläkemedel mot surt återflöde. Även om dessa läkemedel inte accepteras fullt ut av medicinska eller vetenskapliga samfund, kan de hjälpa till att lindra symtom:
  • Bakpulver - 0,5 till 1 tesked bakpulver i ett glas vatten kan hjälpa till att neutralisera magsyra
  • Aloe vera - att dricka aloejuice kan lugna den brännande känslan
  • Ingefära eller kamomillte - dessa antas minska stress, lindra illamående och hjälpa till med matsmältningen
  • Lakrits och kummin är båda örter som många föreslår kan hjälpa symtomen
  • DGL (Deglycyrrhizinated Licorice Root Extract) tuggtabletter: ett tillskott som finns i de flesta hälsokostaffärer
  • Mastic (arabiskt gummi): ett tillskott som finns i de flesta hälsokostaffärer
 2. 2
  Undvik avskräckta naturliga terapier. Du kanske har hört att pepparmynta kan hjälpa till med surt återflöde, men studier visar att pepparmyntaolja faktiskt gör det värre. En annan vanlig tro är att mjölk kan lindra symtomen. Även om det är sant att mjölk neutraliserar magsyra en liten stund, stimulerar det mer syraproduktion på lång sikt.
 3. 3
  Öka din salivation. Studier tyder på att ökad saliv kan neutralisera magsyra. Du kan öka din saliv genom att tugga tuggummi eller suga på pastiller. Se bara till att de är sockerfria för att förhindra högt kaloriintag.
 4. 4
  Överväg att få akupunktur. Det kan se läskigt ut, men studier har visat att akupunktur kan förbättra symtom på uppstötning och halsbränna. Mekanismen som spelas här är dock inte helt förstådd, vetenskapligt.
Inklusive hur man minskar magsyra med kosttillskott
För fler tips från vår medförfattare, inklusive hur man minskar magsyra med kosttillskott, läs vidare.

Metod 3 av 3: göra livsstilsförändringar

 1. 1
  Ät en balanserad, hälsosam kost. I allmänhet är en balanserad kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och mejeriprodukter med låg fetthalt / fett. Det innehåller också magra proteiner med låg fetthalt, såsom fjäderfä, fisk och bönor. Din diet bör också innehålla mättat mättat fett och transfetter, kolesterol, natrium (salt) och tillsatt socker. USDA har många resurser tillgängliga för att lära sig mer om hur man skapar en balanserad kost.
 2. 2
  Uppnå och upprätthålla ett hälsosamt kroppsmassindex (BMI). I medicinska termer definieras en hälsosam vikt av något som kallas ett kroppsmassindex (BMI). BMI uppskattar ditt lämpliga viktintervall efter längd och kön. Ett normalt BMI är 18,5-24,9. BMI under 18,5 är underviktiga, från 25,0-29,9 är överviktiga och över 30,0 är överviktiga.
  • Använd en BMI-kalkylator för att ta reda på ditt BMI.
  • Justera din diet och träning för att få ditt BMI till det "normala" intervallet.
 3. 3
  Räkna kalorier för att gå ner eller behålla vikt. Att kontrollera näringsetiketter för kalorier är ett enkelt och effektivt sätt att hantera din vikt. Se till att du håller dig inom det rekommenderade kaloriintervallet för dina kostbehov varje dag. Du kan uppskatta dina dagliga kaloribehov genom att multiplicera din vikt i pund med 10. Så om du väger 180 kg bör du äta 1800 kalorier dagligen för att behålla din vikt.
  • Observera att detta antal kan variera beroende på ditt kön, ålder och dagliga aktivitetsnivå. Använd en kaloriräknare för ett mer exakt antal.
  • Den hälsosammaste frekvensen att gå ner i vikt är cirka ett pund per vecka. Ett kilo fett är cirka 3500 kalorier, så minska ditt dagliga intag med 500 kalorier. (500 kalorier x 7 dagar / vecka = 3500 kalorier / 7 dagar = 1 lb / vecka).
  • Använd en kalorispårningswebbplats eller telefonapp för att hålla reda på vad du äter.
 4. 4
  Undvik att äta stora portioner. Ät måltider långsamt och ta små, tuggade bett för effektiv matsmältning. Stora, dåligt tuggade bett kommer att öka hur mycket tid det tar för magen att bryta ner maten. Du kommer att äta för mycket som ett resultat. Att äta snabbt kan också få dig att svälja för mycket luft, vilket kan leda till uppblåsthet.
  • Det kan ta upp till 20 minuter för din mage att signalera din hjärna att du är full. På grund av detta tenderar människor som äter snabbt att äta för mycket.
 5. 5
  Undvik mat som gör GERD-symtom värre. Tyvärr finns det inga specifika livsmedel som har visat sig vetenskapligt bota GERD. Du kan dock undvika mat som har visat sig göra det värre:
  • Koffeinhaltiga drycker (kaffe, te, läsk)
  • Koffeinliknande kemikalier (choklad, pepparmynta)
  • Alkohol
  • Kryddig mat (peppar, curry, varma senap)
  • Sura livsmedel (citrusfrukter, tomater, såser och förband med ättika)
  • Stora mängder mat som orsakar uppblåsthet och gas (kål, broccoli, brysselkål, baljväxter, mejeriprodukter och mat med hög fetthalt)
  • Socker eller socker
 6. 6
  Håll ett regelbundet träningsschema. Den European Heart Association rekommenderar minst 30 minuters måttlig aktivitet minst 5 dagar per vecka. Eller så kan du kombinera 25 minuters kraftig aerob aktivitet 3 dagar i veckan med muskelförstärkning med måttlig till hög intensitet två gånger i veckan.
  • Om det låter som mer än du klarar av är något alltid bättre än ingenting! Gör ditt bästa för att träna så mycket du kan. Att gå en kort promenad är bättre än att sitta i soffan!
  • Ju fler kalorier du förbränner genom träning, desto fler kalorier kan du äta! Många kalorispårningsprogram hjälper dig att hålla reda på hur träning påverkar hur mycket du kan äta dagligen.
 7. 7
  Undvik att anstränga eller träna kraftigt, särskilt strax efter att du har ätit. Beroende på storlek och typ av måltid, tar magen 3-5 timmar att smälta och tömma innehållet. För att undvika återflöde, låt det mesta av den tiden gå eller äta mindre måltider innan du deltar i sådana aktiviteter.
 8. 8
  Lägg dig inte ner efter att ha ätit. Att lägga sig efter en måltid kan förvärra symtomen på GERD. Vänta 2 timmar efter en måltid innan du ligger eller lägger dig. Att höja sängens huvud kan också bidra till att minska GERD-symtom på natten.
 9. 9
  Undvik dåliga vanor som förvärrar symtomen. Om du röker eller använder andra tobaksprodukter bör du sluta så snart som möjligt. Alkohol kan också göra surt återflöde värre, så antingen skär det ur din kost eller skär avsevärt. Slutligen undvik att ligga strax efter att ha ätit. Om du inte kan göra det, försök att sova med huvudet upphöjt med flera kuddar.

Tips

 • Om du får halsbrännaanfall har det rekommenderats att du inte lägger på ryggen, eftersom detta ger syran en bättre chans att plaska upp.
 • Förvara en dagbok med listor över de livsmedel du äter, den tid det tar att slutföra en måltid och eventuella syrorelaterade symtom som du upplever inom en timme efter din sista måltid. En journal hjälper dig att avslöja orsakerna till syrauppbyggnad.
En magsyranivå som är för låg kan vara lika skadlig för din hälsa som en magsyranivå som är för hög
En magsyranivå som är för låg kan vara lika skadlig för din hälsa som en magsyranivå som är för hög.

Varningar

 • En magsyranivå som är för låg kan vara lika skadlig för din hälsa som en magsyranivå som är för hög. Om du överdoser antacida tabletter eller andra syradämpande läkemedel eller behandlingar kan matsmältningen påverkas och din näring kan drabbas. Att följa de exakta riktlinjerna som är listade på recept eller receptbelagda behandlingar för överskott av syra är extremt viktigt.
 • Medan viss överskott av magsyra orsakas av mat som äts, förändringar i humörs- eller stressnivåer eller överdriven alkoholkonsumtion, har vissa individer konsekvent magsyraproblem. Konsekvent höga magsyranivåer kan leda till allvarliga problem som försämring av matstrupen eller utveckling av sår. Om du upplever ihållande magsyra symptom, kontakta läkare.
 • Användning av receptbelagda antacida som minskar magsyran kan leda till vitamin B12-brist, vilket i sin tur kan orsaka skadlig anemi. Detta är en allvarlig sjukdom som så småningom kan orsaka dödsfall om den inte behandlas. Våra magar är utformade för att fungera med tillräcklig syra och korrekt matsmältning av mat och absorption av vitala näringsämnen kan inte inträffa när syran "stängs av" med receptbelagda antacida.

Frågor och svar

 • Jag fick diagnosen kronisk gastrit. Jag fick på Omeprazol-tabletter, 40 mg. Jag gjorde en endoskopi av mage och tarm, men ingenting hittades. Jag upplever fortfarande kraftiga magont med böjningar och mycket gas. Vad ska jag göra?
  Du kan ha samma problem som jag, "icke-funktionell dyspepsi." Du får samma symtom som ett magsår utan att ha ett. Forskare är inte säkra på vad som orsakar detta, men vissa livsmedel gör det värre och om du lider av ångest och depression är det mer sannolikt att du får det. Jag kan inte dricka te, kaffe, alkohol, mejeriprodukter eller äta fet eller bearbetad mat. Träning och meditation är viktigt för att hjälpa dig att slappna av. Jag tar PPI när det blossar upp, men de kan inte tas under långa perioder.
 • Är gurkmeja bra för magsyra?
  Gurkmeja är bra för att minska inflammation. Inflammation kan spela en roll i magbesvär.
 • Kommer överskott av magsyra att öka min aptit?
  Inte troligt eftersom det orsakar illamående vilket kommer att orsaka en minskad aptit.
 • Kan jag ändra surheten i magen genom en dietförändring?
  Ja, genom att följa de rekommenderade matvanor som beskrivs i den här artikeln.
 • Är ris och kyckling curry dåligt för magen?
  Kryddorna i skålen kan irritera magen och orsaka obehag.
 • Jag följde allt men jag har fortfarande GERD. Vad ska jag göra? Jag är också väldigt tunn nu.
  Du måste träffa din läkare och diskutera fler alternativ för behandling.
 • Varför får jag illamående (jag vet att jag har ett syrproblem)?
  Ibland kommer det från reserven av mat i halsen.
 • Är Raberprazol ett antibiotikum och hur länge kan jag använda det?
  Det är inte ett antibiotikum. Rabeprazol är en protonpumpshämmare. Din läkare kommer att ge dig råd om hur lång tid du ska ta detta läkemedel.
 • Finns det ett antibiotikum som jag kan ta för min sura mage?
  I de flesta fall beror inte din sura mage på en bakteriell infektion, så antibiotika är onödiga.
 • Är cider vinäger dåligt för magsyra?
  Rå, organisk äppelcidervinäger är faktiskt ett av de mest effektiva naturläkemedlen för surt återflöde. Raw ACV ser ut som om det har gått dåligt, men de små partiklarna ska vara där. En matsked borde göra tricket, nästan omedelbart.
Obesvarade frågor
 • Hur vet jag om min magsyranivå är för hög eller låg?

Kommentarer (23)

 • julia45
  Jag lärde mig äppelcidervinäger HJÄLPER att minska magsyra. Jag trodde motsatsen eftersom jag läste ättika var DÅLIG för magsyra.
 • ywaelchi
  Jag ökade med att äta alkaliska livsmedel som avokado och vattenmelon.
 • shaniawitting
  Hjälpte mig mycket att lösa mitt problem med surhet.
 • wbjorklund
  Lätt att läsa och förstå, med råd om olika alternativ. Mycket bra för att hjälpa mig att göra några ändringar för att lindra mitt tillstånd.
 • pkarlsson
  Ingefära te fungerade utmärkt för min magsyra.
 • niklas42
  Denna artikel har informerat mig om sätt att minska magsyran naturligt. Jag vill inte ta droger men skulle hellre göra livsstilsförändringar för att hjälpa mitt problem.
 • noemy99
  Lärde dig de saker som bör tas när du har en sådan sjukdom.
 • theresahughes
  Genom att läsa den här artikeln har jag en plan att gå på regelbunden träning. Tack.
 • ulices75
  Livsstilsförändringar och att gå ner i vikt hjälpte mig mest. Jag fick diagnosen hiatal bråck på grund av min vikt och det orsakade återflödesproblem. Att gå och äta bättre hjälpte verkligen till.
 • murphyjacob
  Tack för tipsen!:)
 • brittanywillms
  Har lider av halsbränna ganska nyligen. Tyckte att råd om ändring av livsstil och matvanor var mycket intressanta. Kommer att prova de närmaste månaderna och förhoppningsvis se en förbättring.
 • lundinsamuel
  Bakpulver hjälpte.
 • amanda85
  Bilderna och ordens enkelhet var till hjälp. Tack!
 • laceymccullough
  All information om vad man ska äta och inte hjälpte.
 • simpsonwill
  Bakpulverdrycken hjälpte till.
 • knightsean
  Mitt problem med GERD är över tio år. Testades också positivt av H. Pylori för 3 år sedan. Nu kan jag träffa en läkare på en mer informerad nivå.
 • qbarrows
  Tack för det vackra inlägget.
 • kleinjarrett
  Jag har tagit Ranitidine som ordinerats av min läkare sedan november 2016. Pillerna hjälper något, men jag upplever fortfarande magont, illamående, uppblåsthet och förstoppning. Tips om vad man ska äta och hur man kan kontrollera överdriven magsyra är mycket användbara.
 • maxwalker
  Din webbplats är bra och hjälpsam. Du har gjort fantastiskt arbete och har förklarat allt tydligt.
 • dave38
  Detta har verkligen hjälpt eftersom jag har haft ont i ont i magen.
 • muhammadwood
  Enkelt och enkelt. Lätt att förstå.
 • uwhite
  Jag gillar alternativen som jag fått för att experimentera med GERD som jag har lidit i 25 år.
 • maria76
  Det var bra om hur mycket livsstilsförändringar påverkar både fysisk och mental hälsa.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail