Hur slutar man hålla ett nag?

Ditt välbefinnande kommer från att hålla hälsosamma tankar
Ditt välbefinnande kommer från att hålla hälsosamma tankar och släppa negativa tidigare handlingar som gör dig nere.

Att hålla ett nag långsiktigt är ett ohälsosamt sätt att leva. Det förbrukar ditt tänkande och hindrar dig från att känna dig. Du kan inte släppa det förflutna och det kan hämma din njutning av framtiden. "Att hålla fast vid ilska är som att ta tag i ett hett kol i avsikt att kasta det på någon annan. Det bränner dig bara." Kom ihåg som Lewis B. Smedes sa, "Att förlåta är att befria en fånge och upptäcka att fånge var du."

Att hålla ett nag kan också vara ganska ansträngande. Oavsett om din ilska härrör från tidigare fel, svartsjuka eller enkel irritation, så skadar det dig förmodligen mer än personen du är arg på. Så här undviker du hatens spår och fortsätter med ditt liv.

Steg

 1. 1
  Identifiera orsaken till nag. Skade den här personen dig medvetet eller oavsiktligt tidigare? Verkar de vara "ute efter att få dig"? Tävlar de med dig socialt? Har de egenskaper som orsakar dig intensiv irritation? Bestäm nu: kan du vara den bättre personen och förlåta dem? Som Gandhi sa är förlåtelse attributet för de starka.
 2. 2
  Tänk annorlunda. Ibland byter vi förmågan att hata någon med oförmåga att förstå dem. Erkänn att de, liksom du och alla andra, också är människor - de känner sig ledsna, osäkra, arg och avundsjuk och de gör misstag. Kom ihåg en tid då du uppförde dig på liknande sätt. Bestäm dig för att vara tolerant.
  Tänk på att livet är för kort för att hålla fast vid dåliga minnen
  Tänk på att livet är för kort för att hålla fast vid dåliga minnen och tankar som skapar smärta.
 3. 3
  Var medveten om att de flesta som gör misstag känner en viss ånger eller samvete om vad de har gjort. Men vissa människor kommer att täcka dessa känslor i försvar av olika anledningar, och det är möjligt att göra dem ännu mindre bedrövade genom att ständigt fortsätta med dem om de fel som de har gjort. När allt kommer omkring, tänk på om du hela tiden vill bli påmind om att du hade gjort något som negativt påverkade din moral, integritet, karriär och livsstil? Det blir gammalt efter en tid och tjänar inte längre något konstruktivt syfte.
  • Om en person är märkt negativt för länge av en annan person, kan de känna att de lika gärna kan leva upp till den etiketten och fortsätta att vara den utmanande personen som de känner sig inbundna i. Detta är en viktig anledning att släppa ett nag innan din negativa åsikt om den personen blir ett faktum i förhållande till dig, eftersom de inte kan se något annat sätt att interagera med dig.
 4. 4
  Identifiera på vilka sätt du liknar den här personen. Ni kan båda dela en talang eller vara mycket envisa. Åtminstone kan du komma från samma skola, gemenskap eller etniska grupp. Se ett positivt förhållande mellan deras framgång och din egen. Börja rota för dem.
 5. 5
  Lär dig av den här personen. Lär dig hur du inte ska bete dig. Lär dig mer om dig själv genom att identifiera vad som irriterar dig. Försök hitta något sätt på vilket du kan göra ditt liv bättre genom att ha träffat den här personen. Ersätt ilska med positivitet.
 6. 6
  Inse först och främst att vi som människor tenderar att göra misstag i livet, både stora och små. Ingen är perfekt och ingen kan vara säker på att de inte gör misstag, inte ens i de saker de är mycket bra på. Att hålla andra till en mycket hög standard är faktiskt att hålla sig till samma mycket höga standard, vilket är ett recept för misslyckande någon gång och möjlig djup depression och en känsla av meningslöshet. Förstå att det finns tillfällen i livet när du gör misstag, säger saker utan tur, gör saker som inte återspeglar det bästa av oss, helt enkelt händer. Att förstå detta hjälper dig att hantera bättre när människor medvetet eller omedvetet skadar dig.
  Sluta skapa denna negativa bubbelpool för dig själv
  Säg nej till sådana negativa och dåliga tankar, sluta skapa denna negativa bubbelpool för dig själv.
 7. 7
  Försök att förstå varför personen uppförde sig som de gjorde. Titta på deras situation, både tidigare och nu, för att försöka förstå grundorsaken till deras problematiska beteende. Att vara i deras skor och titta på handlingen, orden eller förekomsten ur deras synvinkel hjälper dig att förstå deras situation bättre. I sin tur kan detta ge dig en tydligare bild av deras oregelbundna beteende eller handling.
  • Att förstå personens psykologiska skäl, bakgrund och så vidare kan ge en inblick i deras situation och deras beteende. Det kommer också att hjälpa till att förklara varför deras handlingar skadar alla, särskilt de som älskar dem. Ibland är det lättare att slå ut dem som älskar oss, just för att personen vet vilka knappar man ska trycka på för att få störst effekt.
 8. 8
  Förlåt de människor som skadar dig. Även om det kanske låter svårt är det möjligt och det är bra för dig. Öva på att förlåta andra, och du kommer att finna att livet känns lättare, friare och mer tillfredsställande. Du är förkroppsligandet av dina tankar - tankar som du skapar påverkar ditt sinne och kropp och i sin tur dina relationer med andra och hela universum. Ditt välbefinnande kommer från att hålla hälsosamma tankar och släppa negativa tidigare handlingar som gör dig nere.
  • Det kan verka konstigt att skapa positiva tankar för någon som har gjort dig ont eller skadat dig eller lurat dig. Men verkligheten är att du släpper ett nag mot ditt eget jag och ditt eget bästa - du släpper det förflutna, det dåliga minnet, de dåliga känslorna, och när du släpper taget är du fri från dem och kan gå vidare med ditt liv och lär dig att leva lyckligt igen.
  • Känn dig stolt över dig själv för att du har vidtagit åtgärder för att släppa loss negativiteten. Det faktum att du läser detta betyder att du är halvvägs! Bra jobbat!
 9. 9
  Tänk på att livet är för kort för att hålla fast vid dåliga minnen och tankar som skapar smärta. När du återupplever det förflutna igen och igen och igen tenderar du att öppna de mörka kapitlen i ditt liv - sorg, hat, bedrägerier och misslyckanden - och fortsätta att återuppleva dem. Säg nej till sådana negativa och dåliga tankar, sluta skapa denna negativa bubbelpool för dig själv. Kom ihåg att du skapar dina tankar och du väljer vilka minnen du vill höja.
  • Öva meditation på morgonen; det kan vara lugnande och ha positiva effekter på ditt sinne och kropp.
 10. 10
  Skapa glada och positiva tankar för ditt eget välbefinnande. Vårda inte negativa tankar som påverkar ditt mentala tillstånd och ditt fysiska välbefinnande. Det mest ironiska och grymma med att hålla ett nag är att om du gör det för länge kan det orsaka sjukdomar och sjukdomar i din kropp, genom den bitterhet och ilska du har vid liv. Lär dig att observera och kontrollera dina tankar, se vilken typ av tankar du skapar. Om några negativa tankar kommer, ändra dem omedelbart till sådana som är neutrala eller till och med positiva. Omorientering av historien som du berättar om dig själv om en situation och människor kan hjälpa dig att leva ett hälsosamt, lyckligt och långt liv - ett liv fullt av positivitet, god hälsa, vitalitet och kraft.
  Det kan verka konstigt att skapa positiva tankar för någon som har gjort dig ont eller skadat
  Det kan verka konstigt att skapa positiva tankar för någon som har gjort dig ont eller skadat dig eller lurat dig.
 11. 11
  Inse att du har ett val att inte leva i det förflutna och skapa sorgliga och dåliga minnen. Eller så kan du välja att leva i ett liv fullt av lycka, positivitet och god hälsa, med ett hälsosamt sinne. Skapa en vacker värld igen för dig själv, full av kärlek, lycka, fred, enhet och lugn. Släpp taget. Det är inte värt ditt liv.
  • Om gamla, arga känslor dyker upp igen, upprepa detta citat för dig själv: "Var snäll, för alla du möter, kämpar en stor kamp."

Tips

 • Om du har svårt att släppa negativa tankar om något som har hänt dig, kan det vara en bra idé att prata om det med någon annan, som en terapeut eller rådgivare, eller en pålitlig god vän som har en mogen och stabil syn i livet.

Varningar

 • Att hålla ett nag kan allvarligt skada din mentala hälsa. Det är viktigt att du vidtar åtgärder för att bli av med det.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail