Hur håller man ner stressnivån under en skilsmässa?

Kom ihåg att hur du hanterar skilsmässan är viktigt
Om du har barn, kom ihåg att hur du hanterar skilsmässan är viktigt och påverkar deras välbefinnande.

Att gå igenom skilsmässa är en av de mest stressande händelserna som alla kan utstå, men det finns sätt att bibehålla sin förnuft och hålla stressen till ett minimum. Här är några tips som hjälper dig genom denna svåra tid.

Steg

 1. 1
  Kom ihåg att du måste och bör ta hand om dig själv oavsett omständigheterna. Upprätthålla goda groomingvanor och håll dig present när som helst. En av de svåraste delarna av att gå igenom skilsmässa är att hantera känslan av att du inte är värd kärlek och omsorg. Att hålla dig själv snygg kommer att påminna dig om att du är värt det. Låt dig inte glömma vikten av att bada, klä dig på rätt sätt och använda kosmetika, hårprodukter och parfym eller köln.
 2. 2
  Ät hälsosamma måltider och träna regelbundet. Även om det är okej att njuta av komfortmat ibland, bör det inte tillåtas bli normen. Annars kommer du att få ett nytt problem att hantera förutom att klara av din skilsmässa, till exempel extra pund eller dålig hälsa. Även om du inte känner för att äta, fortsätt att äta näringsrikt och om du känner för att äta för mycket, kom ihåg att det inte är dags att öka din känsla av ansträngning. Upprätthålla goda ätmetoder. Om du normalt tränar fortsätter du att göra det. Om du normalt inte tränar, börja med att gå en 15 till 30 minuters promenad eller någon annan form av träning minst tre gånger i veckan. Att träna hjälper dig att må bättre och kan öka din känsla av välbefinnande.
 3. 3
  När du är van vid att sova med en partner på natten kan kvällar vara en riktig utmaning. Om du sover i sängen som du båda använde, byt lakan och sängkläder genom att köpa något nytt. Titta på det som en möjlighet att dekorera med saker du gillar. Om du känner att du behöver något att sova med, prova en kroppskudde som gör att sängen verkar mindre ensam. Prova aromaterapi och lugnande ljud för att skapa en ny rutin.
 4. 4
  Omge dig med stödjande vänner och familj och schemalägga tillräckligt med aktiviteter som gör att du känner dig vital och engagerad. Försök att inte spendera för mycket tid ensam.
 5. 5
  Överväg att föra en dagbok. Använd detta för att dina känslor ska kunna bearbetas utan att överväldiga ditt supportsystem.
 6. 6
  Var snäll mot dig själv. Kom ihåg att tiden verkligen läker alla sår och ger dig själv tid att läka.
 7. 7
  Skratta när det är möjligt. Skratt hjälper verkligen att du mår bättre.
 8. 8
  Delta inte i strid med ditt ex. Försök att låta dina advokater hantera vad du kan och om saker blir för uppvärmda, gå bort. Inget gott kommer att komma att hämnas eller agera upprörd.
 9. 9
  Kom ihåg den positiva sidan av skilsmässa. Det finns en anledning till varför förhållandet inte fungerade så återupptäck vem du är och prova saker som din make ogillade men ger dig glädje. Äktenskap är bara en välsignelse när båda individerna är lyckliga tillsammans. Var din egen advokat och vän.
 10. 10
  Undvik överflöd. Håll ett lämpligt socialt och professionellt schema.
En av de svåraste delarna av att gå igenom skilsmässa är att hantera känslan av att du inte är värd kärlek
En av de svåraste delarna av att gå igenom skilsmässa är att hantera känslan av att du inte är värd kärlek och omsorg.

Tips

 • Läs böcker om skillnadsteknik och se vid behov en rådgivare eller sök en supportgrupp.
 • Om en missbruk var en av anledningarna till att du nu skilsmässa, sök hjälp så att detta blir en möjlighet att bli en bättre du.

Varningar

 • När en dörr stängs kan en annan bättre dörr öppnas. Håll dig positiv och vet att du kommer att återfå din känsla av balans och fred.
 • Delta inte i dejting eller ökad sexuell aktivitet. Det sista du vill är att bli en rebound-statistik. Det finns fortfarande saker som är värre än en skilsmässa, en sådan STD eller att engagera sig med en instabil person. Du behöver inte bevisa att du är attraktiv genom att komma in i datingpoolen för tidigt. Vänta... du blir glad att du gjorde det senare.
 • Ge inte efter för droger, receptfria eller gata eller alkohol.
 • Om du har barn, kom ihåg att hur du hanterar skilsmässan är viktigt och påverkar deras välbefinnande.
 • Överväg att meditera eller skapa en bönrutin för att hjälpa dig att komma ihåg att det finns något större än dig själv som vill att du ska vara lycklig och frisk.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail