Hur blir jag medicinsk teknolog?

För att bli medicinsk teknolog, skaffa dig gymnasieexamen och registrera dig sedan i ett ackrediterat program för laboratorievetenskap. Få din kandidatexamen inom ett naturvetenskapligt område, såsom medicinsk teknik eller laboratorievetenskap. Medan du är i skolan får du praktik och praktikupplevelse i laboratorier, sjukhus och läkarkontor. När du har tagit examen kan du skapa intervjuer med lokala medicinska anläggningar eller överväga att få en avancerad examen, till exempel en magisterexamen i medicinsk forskning. För tips om hur du lyckas med fältet och skapa kontakter, bläddra ner!

För att bli medicinsk teknolog
För att bli medicinsk teknolog, skaffa dig gymnasieexamen och registrera dig sedan i ett ackrediterat program för laboratorievetenskap.

Medicinska teknologer, även kallade kliniska laboratorieforskare eller kliniska laboratorieteknologer, arbetar på sjukhus och medicinska laboratorier. När en läkare tar ett prov från en patient för att testa för infektion, cancer eller andra medicinska problem, är det medicinteknologen som utför testerna och rapporterar resultaten. Medicintekniker arbetar vanligtvis inte direkt med patienter, men de spelar en viktig roll vid diagnos och behandling av dem. För att bli medicinsk teknolog måste du avsluta gymnasiet, få en examen från ett ackrediterat program och bli certifierad.

Del 1 av 4: utvärdera dina färdigheter, intressen och alternativ

 1. 1
  Lista dina attribut. Som medicintekniker måste du kunna lösa problem, multitask, vara noggrann och vara organiserad. Du kommer att behöva uppmärksamma detaljer och förmågan att hantera känsliga eller farliga material. Du kommer att bli en viktig del av ett medicinskt team.
  • Skriv en lista över dina färdigheter och attribut - saker du anser vara dina styrkor. Överväg om den här karriären passar dig.
 2. 2
  Tänk på dina karriärmål. Gör en lista över vad du vill ha ur din karriär - lön, arbetstid, karriärutveckling osv. Ta dig tid att fundera över om du vill bedriva en karriär som medicintekniker.
  • Medicintekniker måste kunna arbeta självständigt, ibland på natten eller på helger. Ibland kan du vara under stort tryck, särskilt när en patients liv beror på snabba och korrekta testresultat.
 3. 3
  Prata med yrkesverksamma inom området. Kontakta anställningsavdelningen eller personalavdelningen på ditt lokala sjukhus eller medicinska laboratorium. Fråga efter vad de letar efter när de anställer. Du kan också be att prata med en professionell inom området när de har tid och fråga om deras karriärväg och utbildning.
  • Säg något som: "Jag är intresserad av att bli medicinsk teknolog. Kan du snälla föreslå några bra program i området? Vilken grad har du bedrivit?"
 4. 4
  Få råd från dina kamrater eller din skolrådgivare. Om du känner någon i fältet, prata med dem om vilket program de gick till, om de gillade det och vad som krävdes för antagning. Du kan också arbeta med din gymnasierådgivare för att hitta ett program som passar dig. Hitta flera möjliga programalternativ och lär dig vad de behöver för antagning genom att besöka deras webbplats eller prata med deras antagningsavdelning.
 5. 5
  Få ditt gymnasieexamen. Förbered dig på gymnasiet genom att ta naturvetenskapskurser som biologi och kemi. Ta datorkurser, för mycket av arbetet i ett medicinskt laboratorium görs av automatiserad utrustning som styrs av datorprogram. Matematiska färdigheter, särskilt statistik, är också viktiga, så ta så mycket matte som möjligt.
Ta dig tid att tänka på om du vill bedriva en karriär som medicintekniker
Ta dig tid att tänka på om du vill bedriva en karriär som medicintekniker.

Del 2 av 4: välja din pedagogiska väg

 1. 1
  Hitta ett ackrediterat program. Hitta ett program inom medicinsk laboratorieteknik som är ackrediterat av National Accrediting Agency for Clinical Laboratory Sciences. Besök deras hemsida på www.naacls.org och välj alternativet för studenter och klicka sedan på Hitta ett program. Sök efter land, land eller typ av program du vill delta i. Välj Medical Laboratory tekniker i rullgardinsmenyn för programtyp och söka efter din position.
  • Hitta ett program som intresserar dig så att du kan bekanta dig med deras antagningskrav. Börja förbereda dig på gymnasiet, om du kan.
 2. 2
  Tjäna din examen om du vill börja långsamt. Ofta är en 4-årig examen nödvändig för att bli medicinsk teknolog, men en 2-årig examen kan vara en bra hopppunkt. Delta i ett ackrediterat program och slutföra alla programkrav.
  • Många 4-åriga program accepterar överföringskrediter från din Associatexamen. Prata med antagningskontoret vid det 4-åriga högskolan som du vill delta i för att få reda på det.
 3. 3
  Få en 4-årig kandidatexamen. Att få en 4-årig kandidatexamen kan leda till fler jobbmöjligheter och högre löner i framtiden, och vissa arbetsplatser kan kräva det. Huvudsaklig inom medicinsk teknik eller klinisk laboratorievetenskap. Du kommer att ta lektioner i kemi, blodvetenskap, bakteriologi och andra vetenskaper och har laboratorier för att lära dig om att samla in prover, analysera laboratorieresultat och arbeta med laboratorieutrustning.
  • Vissa program kräver att du slutför en praktik eller praktik för att få verklig erfarenhet. Kurser och krav varierar beroende på program.
För att bli medicinsk teknolog måste du avsluta gymnasiet
För att bli medicinsk teknolog måste du avsluta gymnasiet, få en examen från ett ackrediterat program och bli certifierad.

Del 3 av 4: förbättra dina framtidsutsikter och bli anställd

 1. 1
  Överväg att få en avancerad examen. Tänk på att få en examen om du vill bli laboratorieleder eller chef. En magisterexamen i medicinsk teknik, klinisk laboratorievetenskap, medicinsk forskning eller ett relaterat område kan leda till avancerade jobbmöjligheter och en högre inkomstpotential.
 2. 2
  Skriv om din lista över behov. Nu när du har avslutat din skolgång, skriv om din lista över karriärmål. Tänk igen om lön, arbetstid, karriärutveckling, plats och allt annat som betyder något för dig. Dina idéer och mål kan ha förändrats sedan innan du började på den här karriärvägen.
  • Bestäm om dina behov är flexibla eller strikta, så att du kan begränsa din jobbsökning. Till exempel "Jag kommer inte att arbeta på helger", eller "Jag vill ha en lön över $ xx, xxx, men jag kommer att acceptera en tjänst med lägre lön."
 3. 3
  Kolla in med dina anslutningar. Om du hade praktik eller praktik på ett sjukhus, laboratorium eller läkarmottagning, kolla in om de anställer. Många anställs på platser som deltog i deras utbildning - så var noga med att vara en utmärkt student!
 4. 4
  Hitta ett jobb. Sök efter ett jobb muntligt genom att fråga yrkesverksamma som du känner till i fält om de känner till några lediga jobb. Besök en webbplats för återuppbyggnad som Monster.com. Gå till webbplatsen för ditt lokala sjukhus eller laboratorium och sök efter karriärmöjligheter för att söka jobb.
  • Skapa ditt CV i förväg så att det är klart. Skriv ett nytt försättsblad för varje position som du ansöker om.
När en läkare tar ett prov från en patient för att testa för infektion
När en läkare tar ett prov från en patient för att testa för infektion, cancer eller andra medicinska problem, är det medicinteknologen som utför testerna och rapporterar resultaten.

Del 4 av 4: utveckla din karriär

 1. 1
  Överväg att bli certifierad och licensierad. Certifiering försäkrar potentiella arbetsgivare att du är kompetent, och många arbetsgivare föredrar - eller till och med kräver - tekniker som är certifierade. Kraven för certifiering och licensiering varierar beroende på organisation och stat, men i allmänhet måste du betala en avgift och klara ett prov. Besök www.ascp.org för European Society for Clinical Pathology för att lära dig mer om specifika certifieringskrav genom sin organisation.
  • Organisationer som erbjuder certifiering av medicintekniker inkluderar European Society for Clinical Pathology, European Medical Technologists, National Credentialing Agency for Laboratory Personnel och European Association of Bioanalysts.
  • Från och med 2011 omfattar stater som kräver licens: Kalifornien, Florida, Georgia, Hawaii, Louisiana, Montana, Nevada, North Dakota, Rhode Island, Tennessee, West Virginia och New York. Puerto Rico kräver också att medicintekniker är licensierade.
 2. 2
  Fortsätta möjligheter till fortbildning. När tekniken utvecklas måste du lära dig att använda ny utrustning och datorprogram. De flesta certifieringar kräver också att du slutför fortbildningstid för att behålla din certifiering. Du kan lära dig om möjligheter till fortbildning genom de stora yrkesorganisationerna.
 3. 3
  Välj en specialitet om du vill. Medan många medicinska teknologer inte är specialiserade kan du vara intresserad av en viss typ av arbete. I ett litet laboratorium kommer en medicinsk teknolog att göra en mängd olika tester, men i stora laboratorier kommer var och en att ha en specifik uppgift baserad på en specialitet.
  • Till exempel är phlebotomists specialiserade på att samla blodprover, och histologer koncentrerar sig på att skära och färga prover så att de kan testas av andra.

Varningar

 • Att arbeta i ett medicinskt laboratorium medför vissa faror både från patientprover, som kan vara infekterade, och från det material som används för att testa proverna.

Frågor och svar

 • Hur blir jag certifierad inom hematologiteknik?
  För att arbeta inom en specialitet som hematologi måste du i allmänhet genomföra ytterligare skolning för att få ett certifikat efter examen. Sök i ditt område efter ett post-Baccalaureat-certifikat i hematologi för medicinsk laboratorievetenskap (MLS), slutför kurserna och ta certifieringsprovet.
 • Hur många år ska jag ta på universitetet?
  De flesta medicinska teknologer får minst en kandidatexamen, vilket är ett 4-årigt program.
 • Jag kommer att ta examen i maj 2016 med en BS i biologi. Vad behöver jag göra för att bli certifierad medicinsk teknolog?
  Du har två alternativ. Gå till en medicinsk laboratorietekniker 2-årig associerad utbildningsprogram och ta sedan MT-examen efter att ha varit en MLT i ett år eller så. Eller så kan du bara gå direkt till ett medicinskt teknologiprogram som tar två år för en BS, eftersom du redan har förkunskaperna med biologi.
 • Kan jag använda min tennesse-licens i andra stater som också kräver en licens?
  Nej. Liksom många medicinska yrken är medicintekniker licensierade av enskilda stater. Licenserna från en stat fungerar inte i en annan. Kom dock ihåg att inte alla stater kräver en licens. Du kan kontakta en stats licensnämnd för att ta reda på vad deras tillståndskrav är för licensiering: https://ascp.org/content/Board-of-Certification/International/State-Licensure#tabs-state-licensure-agencies
Obesvarade frågor
 • Vad behövs APS för att vara medicinsk teknolog?
 • Vilka är de akademiska kraven för att bli medicinsk tekniker?
 • Vilken är den bästa förberedelsen för att bli läkare?

Kommentarer (4)

 • margarettklein
  Gillade tipset som hjälper mig att veta mer om att vara medicinteknik. Vad jag vet är att vi måste vara noggranna när vi gör några av testerna eftersom patientens liv beror på medicinteknikens testresultat.
 • youngselina
  Som liten flicka som växte upp har jag alltid velat bli läkare. Ibland går jag i sidled och ändrar mitt beslut, men av någon anledning går jag alltid tillbaka till att göra saker som involverar experiment eller saker som är vetenskapligt baserade. Nu med dessa artiklar har jag lärt mig att jag verkligen kan uppfylla min dröm. Tack så mycket. Jag kommer att följa dessa steg hela tiden när jag fortsätter att studera.
 • zitabauch
  Jag vill bli medicintekniker för att förbereda mig för min doktorsexamen.
 • maritzaberge
  Steg ett som informerade om personliga egenskaper för någon som är intresserad av medicinsk teknolog. I sin helhet skulle jag säga att hela informationen var ögonöppnande, men det faktum att du arbetar självständigt och ibland på natten eller helger är inte bra för mig.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur blir man en flebotomist?
 2. Hur får man en flebotomicertifiering?
 3. Hur blir man andningsterapeut?
 4. Hur man blir fotvårdsspecialist?
 5. Hur får jag PALS-certifiering?
 6. Hur blir jag optiker i Kanada?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail