Hur övar man medvetenhet om dödsmeditation?

Detta är inte sann dödsmeditation
Detta är inte sann dödsmeditation; det är första steget att kunna uppfatta liv och död som vad det är utan att bli attackerad av dina egna känslor.

Även om det verkligen finns fler meditationer där ute som är svårare att göra, är den här en av de svåraste att göra bra, även för erfarna meditatorer. Denna meditation är i själva verket mer eller mindre insiktsfokuserad, eftersom den inte kan utvecklas väldigt långt med hjälp av koncentration eller vara mycket användbar för avkoppling, men fördelarna är stora. Det som verkar så dyster och deprimerande meditation har verkligen en så vacker och uppfriskande aspekt att en klok utövare kommer att undersöka och förverkliga. Kan du behärska denna komplexa teknik?

Steg

 1. 1
  Välj en lugn, fridfull plats att meditera och en bekväm hållning. De Do medveten meditation sidor ser på de fyra ställningar i lite mer i detalj, men vilken som helst av de fyra kommer att göra för detta ämne. Denna meditation bör inte försökas av de i nöd, i en obalanserad sinnesstämning eller de som är benägna att fantasin och bör ha en fast grund för mindfulness.
  • Innan du börjar bör utövaren inse att meditationens fokus är helt objektiv och vetenskaplig, inte personlig. Där (t.ex.) kärleksfull vänlighet eller goodwill fokuseras specifikt mot individer och människor i åtanke, är det inte detta.
  • Som med andra meditationer är uppriktighet viktigt, men utövandet av dygd är också mycket viktigt i denna meditation.
 2. 2
  Tänk först på de många sätt som denna meditation kan gå vilse på. Precis som många andra meditationer, förblir den här sällan på mål och sinnet vandrar omkring på en hel rad olika sätt. Problemet är en komplicerad dualitet i sinnet, en del av sinnet vill se på dödsobjektet, en annan del vill inte bara förneka det utan att hålla sig så långt borta från ämnet som möjligt. Några exempel på många att undvika att tänka på är:
  1. Död av dig själv när det gäller fantasi, till exempel hur du kan föreställa dig din begravning, vem du skulle se och vad du skulle vilja säga till dem.
  2. Hur du kommer att dö när det väcker rädsla och ångest.
  3. Hur andra människor du älskar kommer att dö, eftersom det kommer att göra dig ledsen eller orolig
  4. Hur andra kommer att dö som du inte gillar eftersom det får dig att känna dig glad av alla fel skäl.
  5. Vart du och andra ska gå efter döden. Detta orsakar ofta de flesta problemen när sinnet börjar bli oroligt, eller är mer benägna att bli benägen för fantasi.
  6. Att falla i melankoli eller andra känslor som ånger, rädsla, ilska, oro etc. Grovt sagt, om utövaren känner sig ledsen eller arg (etc) är det ett mycket tydligt tecken på att de inte gör det rätt och så måste de börja om igen.
  Som med andra meditationer är uppriktighet viktigt
  Som med andra meditationer är uppriktighet viktigt, men utövandet av dygd är också mycket viktigt i denna meditation.
 3. 3
  Koppla av spänningen och spendera ytterligare några ögonblick på att öva medvetenheten för att bli helt medveten om vad som händer i sinnet. Om det fortfarande är orolig är det bäst att koppla av och fokusera på någon aspekt som andningen lite längre, eller att gå till en annan meditationspraxis, som mindfulness. Dödsmeditation kan vara mycket depression. När du känner att du är avslappnad, stabil och medveten bör du överväga ett av alla följande förslag och hålla konsekvent medvetenhet i kontroll.
  1. Betrakta dödshändelsen som en mördare. Oavsett när eller var du är, kommer du inte att undgå detta möte.
  2. Tänk på likgiltigheten i slutet av livet. Oavsett hur framgångsrik du är i dina satsningar, eller hur mycket du planerar, tigger eller förhandlar finns det inget som kan förhindra det.
  3. Utöka ditt omfång och jämför med alla människor. De berömda och rika, de som gör bra saker, de som är mycket starka mentalt eller fysiskt, hade perfekt hälsa (etc), de med makt, teknik (etc), var visare, helgon, profeter eller kloka människor. Ingen kunde förhindra döden. Det handlar inte om förmåga, eller uppnåelser eller personlig status.
  4. Tänk på hur kroppen är sammansatt och ett ekosystem. Din kropp är värd för bakterier i tarmen, virus, parasiter, hudflora etc. Likaså komposit i biologisk betydelse av blod, kött etc. Dessa saker kan hålla dig vid liv (i normal mening) eller göra dig allvarligt sjuk om någon del blir smittad.
  5. Observera livets villkorliga natur. Du behöver mat & vatten, sömn, luft, ljus, rätt temperaturer (etc), du behöver organ och muskler för att kunna andas, pumpa blod, smälta mat etc. Du behöver förmågan att få mat och känna till säkerhet och fara etc. Kan du leva utan dem?
  6. Utvärdera det kan vara naturligt eller onaturligt. Döden kan inträffa i vår sömn, eller vi kan vara inblandade i en olycka eller annan händelse. Det kan vara efter vårt val, eller utan att vi väljer.
  7. Tänk på dess oförutsägbarhet. Vi kommer aldrig att veta hur lång livslängd är, när tiden kommer, hur eller var. Det finns inget sätt att korrekt definiera hur och när med 100% säkerhet.
  8. Tänk på livets korthet. Ett långt liv är 90 till 100 år, få lever bortom det eller till och med når det så långt. Dagar blir snart veckor, månader, år etc.
  9. Titta på korthetens ögonblick. Vi är bara här nu, det förflutna är borta och framtiden är inte här ännu. I morgon (tekniskt) kommer aldrig, det finns bara "nu", som inte slutar för att människor dör.
  10. Mät dessa mot dina egna erfarenheter av människor du känner som har dött. Utöka också för att förstå att döden sker ständigt, överallt på jorden dör något eller någonstans just nu.
  • Detta avsnitt handlar om att erkänna att alla upplever en kamp mot döden någon gång eller ofta i sina liv antingen av rädsla, förtvivlan, ilska och andra bekymmer. Ingen vill döden när de lever lyckliga liv, men det är viktigt att reflektera över att det finns många människor som inte lever lyckliga liv och blir antingen förbittrade av olycka eller upplever så mycket smärta att de vill avsluta sina liv. Oavsett våra egna nivåer av lycka och ambitioner kommer det till oss alla. Oavsett vem vi är och vilka underbara saker vi kan uppnå kommer det också att komma till oss så småningom. Kampen mot den, liksom känslorna om döden och vad som kommer efteråt orsakar så mycket ångest, sorg och ilska i världen och oss själva. Utövaren bör ifrågasätta visheten av extrema känslor när vi kan dö inom några sekunder, dagar, månader, år eller decennier. De saker vi inte kan förutsäga kan ligga runt hörnet.
 4. 4
  Börja utveckla sätt att acceptera faktum genom att mäta mot dina egna erfarenheter. Har det varit tider som döden har orsakat dig rädsla eller stress? Den viktiga aspekten att undersöka är att orsakade du elände att vilja veta, att förhindra eller förändra redan inträffade dödsfall (etc)? I slutändan leder det oss varje gång tillbaka till de fyra ädla sanningarna att vi vill eller inte ska vara. Frågan som utövaren sedan ska undersöka är om stress, rädsla, ilska (etc) avtar när den önskan släpps?
  Dödsmeditation är en specifik typ av meditation som är tänkt att göra dig mer bekväm med
  Dödsmeditation är en specifik typ av meditation som är tänkt att göra dig mer bekväm med och acceptera begreppet din död.
 5. 5
  Börja nu med att öva på sätt att förbättra ditt livs välbefinnande. Även om fakta i livet kan orsaka sorg och förtvivlan behöver det fortfarande inte vara så. Några sätt för många för att förbättra din lycka och ditt välbefinnande listas enligt följande, men utövaren bör åter reflektera över att det utan uppriktighet kommer att vara praktiskt taget omöjligt att komma överens och överskrida problemen.
  1. Öva dygd. De oskyldiga har verkligen inget att frukta.
  2. Öva på undersökningsförståelse. De vise har inte heller något att frukta eftersom de vet att vi kan påskynda sjukdom, olycka och skada genom att leva slarvigt.
  3. Öva uppskattning. När vi är missnöjda med det vi har, genom att värdera de många saker som berör våra hjärtan, balanserar vi missnöjet och vi kan bygga uppskattning för att göra det till större värde.
  4. Öva goodwill eller kärleksfull vänlighet. Inte bara för andra utan för oss själva när vi blev arg över hur vi inte kan förhindra döden, eller att det inte finns någon vi kan vända oss till för att göra det åt oss.
  5. Öva jämställdhet. Detta drar oss tillbaka i balans när vi stöter på känslor. Jämvärdhet är den stora balansen.
  6. Öva medkänsla. Medkänsla påminner oss äntligen om att alla varelser är i samma båt, bundna till samma livshjul. Först när vi förstår hur vi är bundna av det kommer vi någonsin att vara fria från det.

Tips

 • De andra fördelarna är att en utövare tappar girighet och blir mer lugn, glad och medkännande, men också mer förnuftig, för de vet att rusa runt galet bara gör ingenting.
  I en obalanserad sinnesstämning eller de som är benägna att fantasin
  Denna meditation bör inte försökas av de i nöd, i en obalanserad sinnesstämning eller de som är benägna att fantasin och bör ha en fast grund för mindfulness.
 • Precis som kroppens uppmärksamhet är det ett verktyg att använda för dem som är rädda, oroliga och klamiga. De som övar det regelbundet och undersöker fakta kommer att förlora rädslan eftersom det oundvikliga inte längre är en chock.

Frågor och svar

 • Kan dödsmeditation göras dagligen, som yoga? Om jag är känslomässigt obalanserad, kan det göras ändå?
  Detta är inte sann dödsmeditation; det är första steget att kunna uppfatta liv och död som vad det är utan att bli attackerad av dina egna känslor. Det är tänkesätt och bör som sådant alltid vara tillgängligt. Om du är känslomässigt obalanserad, fråga din egen död: om jag skulle dö idag, skulle den här frågan värt min uppmärksamhet? Är den här frågan så viktig att jag skulle vara villig att dö för den? Du kommer att upptäcka att dina känslor balanserar ganska snabbt jämfört med din egen död.
 • Vad är dödsmeditation?
  Dödsmeditation är en specifik typ av meditation som är tänkt att göra dig mer bekväm med och acceptera begreppet din död.

Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail