Hur får jag någon att älska dig?

För att få någon att älska dig, prata med dem så att de vet att du är intresserad. Du kan till exempel prata om gemensamma intressen, vädret eller saker du gör tillsammans, som skolklasser. Medan du pratar med dem, använd öppet kroppsspråk, som att le mot dem och möta dem, eftersom människor i allmänhet lockas till någon som är öppen. Du bör också ställa dem frågor om deras åsikter och mål, vilket visar att du bryr dig om dem. Du kan till exempel fråga: "Vad vill du göra för skojs skull?". Eftersom kärleken utvecklas genom att lära känna någon bättre, spendera tid på att umgås med sina vänner samt göra aktiviteter ensamma, som att vandra eller besöka ett museum. När du väl har lärt känna personen lite, överraska dem att hålla ditt förhållande starkt, till exempel genom att köpa blommor eller ta en kopp kaffe till deras arbete. För tips om hur man är ärlig i ett kärleksfullt förhållande, läs vidare!

Ditt kärleksintresse måste älska dig för den du är
Ditt kärleksintresse måste älska dig för den du är.

Att försöka få någon att älska dig kan vara svårt, men det finns några saker du kan göra för att förbättra dina chanser. Du kan försöka göra dig mer tilltalande, lära känna personen bättre och försöka utveckla en relation med ditt kärleksintresse. Om saker går bra, så finns det också några saker som kan hjälpa dig att hålla kärleken vid liv.

Del 1 av 4: göra dig själv tilltalande

 1. 1
  Ta utmärkt hand om ditt fysiska utseende. Att vara noga med ditt fysiska utseende kan hjälpa dig att få ditt kärleksintresse uppmärksamhet. Se till att du tar dig tid varje dag för att sköta dig själv och hålla dig frisk och attraktiv. Några bra sätt att se bäst ut är:
  • tränar regelbundet
  • bär fina kläder som passar dig bra och smickrar din kropp
  • duscha varje dag och använda deodorant
  • hålla ditt hår snyggt och trimmat
  • borsta tänderna och använda mynta eller tuggummi för att fräscha andan när det behövs
  • rakning av ditt ansikte eller grooming ditt skägg (män)
 2. 2
  Var dig själv. Att få någon att älska dig handlar inte om att få någon att älska en falsk version av dig. Ditt kärleksintresse måste älska dig för den du är. Tänk på att inte alla kommer att älska dig, men du bör ändå projicera ditt autentiska jag. Detta kan kräva lite själsundersökning och arbeta med självmedvetenhet för att ta reda på vem du verkligen är. För att hjälpa dig hitta dig själv har forskare identifierat fyra element som är viktiga för individuell äkthet:
  • Självmedvetenhet: att känna till och lita på dina egna känslor, motivationer, förmågor och preferenser.
  • Tydlighet vid utvärdering av styrka och svaghet
  • Beteende: agera på ett sätt som speglar ditt sanna jag och din tro
  • Nära relationer: dessa är nödvändiga eftersom du låter andra veta hur du verkligen är, både bra och dåliga
 3. 3
  Lär dig hur man gör konversationer. Ibland vet personen som intresserar oss inte ens att vi finns för att vi är för blyga för att säga någonting. Arbeta med att övervinna all blygdhet du kan ha och prata med personen du är intresserad av. Berätta roliga historier eller skämt. Att få en annan person att skratta är alltid en bra start. Om det är för skrämmande att vara rolig, försök bara binda över delade upplevelser - klasser, trafik, vädret - men du kan hitta att relatera till den andra personen.
  • "Det är så regnigt idag att jag trodde att jag skulle flyta från vägen! Jag såg till och med en bil under vattnet på väg hit."
  • "Visste du att de kommer att börja göra färska croissanter på kaféet? Jag kan inte vänta med att prova dem. Jag kommer förmodligen att beställa tre och planerar att äta bara en och ta resten hem, men sedan äta dem alla och sedan vara ledsen. Känner du så för någon mat? "
  • "Min bror klädde sig ut som Darth Vader och är redan i kö för Star Wars, sju dagar för tidigt. Jag menar, jag älskar Star Wars, men jag kan inte tänka mig att jag tävlar för att se film!"
 4. 4
  Använd öppet kroppsspråk och ansiktsuttryck. Att använda öppet kroppsspråk och inbjudande ansiktsuttryck är ett bra sätt att förbättra kopplingen mellan dig och ditt kärleksintresse. Människor lockas mer av människor som är öppna och inbjudande, så se till att du alltid projicerar dessa egenskaper efter ditt kärleksintresse. Några bra sätt att använda öppet kroppsspråk och inbjudande ansiktsuttryck inkluderar:
  • sitta så att du står inför ditt kärleksintresse
  • ler mot ditt kärleksintresse
  • lutar sig mot ditt kärleksintresse
  • få ögonkontakt med ditt kärleksintresse
 5. 5
  Visa vänlighet. Människor lockas också mer till människor som är snälla mot andra, så se till att du låter din vänlighet lysa när du är med ditt kärleksintresse. Några enkla sätt att visa vänlighet inkluderar:
  • säga fina saker om människor (inte skvallra eller tala illa om andra)
  • visar uppriktig omtanke om ditt kärleksintresse är sorgligt eller har ont
  • erbjuder din hjälp till ditt kärleksintresse och andra när du kan
  • säga positiva uppmuntrande saker till ditt kärleksintresse och andra att erkänna deras prestationer
 6. 6
  Visa ditt självförtroende. Även om du inte känner dig modig inuti kan projicering av självförtroende få dig att verka säker. Om du är blyg, ta det som en fungerande utmaning att visa människorna omkring dig att du har självförtroende. Odla dina egna intressen, tänk på dina stora mål i livet och arbeta mot dem. Människor lockas av dem som både kan komplettera och utvidga sitt eget liv och intressen.
  • Lär dig något nytt: ett språk, en sport, ett hantverk. Du kan bli förvånad över känslan av välbefinnande och självförtroende det ger dig. Det kan också vara en bra konversationsstartare.
  • Bli involverad i att uppträda. Om du är blyg kan anslutning till en sport, drama- eller musikgrupp vara ett bra sätt att övervinna nerverna och göra dig mer säker på främlingar.
Hur får jag mitt ex att älska mig igen
Hur får jag mitt ex att älska mig igen?

Del 2 av 4: lära känna ditt kärleksintresse

 1. 1
  Ställ ditt kärleksintresse några frågor. Ibland tror vi att vi vill att någon ska älska oss, men när vi faktiskt lär känna den personen upptäcker vi att han eller hon inte är en person vi vill driva. Innan du lägger ner all energi för att få någon att älska dig, se till att du verkligen gillar den personen - både hur han eller hon ser ut och hur han eller hon agerar och hanterar andra. Se om du kan sitta bredvid personen i klassen eller på en restaurang. Fråga honom eller henne om intressen och mål.
  • Vad gjorde du på din senaste semester?
  • Vad tycker du är roligt att göra?
  • Vilka platser vill du helst besöka?
  • Vilken typ av musik gillar du?
  • Vad är din favorit typ av mat?
 2. 2
  Försök att bli vänner med dina kärleksintressets vänner. Att umgås med de människor som ditt kärleksintresse gillar kan vara avslöjande. Var uppmärksam på hur ditt kärleksintresse behandlar dessa människor. Fundera på om du vill bli behandlad på detta sätt. Om inte, bör du inte driva ett förhållande med den här personen.
 3. 3
  Häng med ditt kärleksintresse. Du bör också ta dig tid att lära känna ditt kärleksintresse som person. Försök att umgås i en stor grupp med ditt kärleksintresse innan du har för mycket en-mot-en-tid tillsammans. Detta gör att du kan lära känna ditt kärleksintresse långsamt och se hur han eller hon agerar i olika situationer. Efter ett tag börjar du se ditt kärleksintresses sanna karaktär och sedan kan du avgöra om du fortfarande gillar personen.
 4. 4
  Tillbringa lite tid ensam med ditt kärleksintresse. Det är viktigt att ha tid ensam med ditt kärleksintresse också. Detta hjälper dig att se hur han eller hon interagerar när det bara är ni två. Även om ditt kärleksintresse ser dig som bara en vän kan det vara början på en närmare relation. Å andra sidan kan spendera tid ensam med ditt kärleksintresse också början på ett romantiskt förhållande. Några bra saker att göra med ditt kärleksintresse tidigt inkluderar:
  • vandring
  • bergsklättring
  • gå ut och äta
  • volontärarbete på ett djurhem
  • besöker ett museum
  • går bowling
  • träffas för kaffe
Hur får jag någon att älska mig om vi inte pratar så mycket
Hur får jag någon att älska mig om vi inte pratar så mycket?

Del 3 av 4: bli romantisk

 1. 1
  Erbjud komplimanger. Berätta för ditt kärleksintresse vad du beundrar om honom eller henne. Att fokusera på någons utseende är bra, men det är mycket trevligare att berätta vad du tycker om ditt kärleksintresse som går utöver hans eller hennes utseende.
  • "Du är så bra med djur - och de verkar alla älska dig!"
  • "Jag är så imponerad att du skriver en bok. Jag tror inte att jag någonsin skulle kunna göra det. Hur kom du någonsin igång?"
  • "Du är på allvar den bästa skidåkaren jag någonsin sett. Varför gick du inte proffs?"
 2. 2
  Försök att flirta. Flörta är inte för alla, men det kan hjälpa till att flytta din relation. Skonsam retande eller skämt med personen kan vara en del av det, eller till och med få bra ögonkontakt och le. Mild beröring kan också vara flirtig. Försök försiktigt röra ditt kärleksintresse på armen eller på handen under en konversation för att visa ditt intresse.
  • Se efter tecken på intresse innan du försöker flirta. Om ditt kärleksintresse gör saker som att le, göra ögonkontakt och röra vid dig då och då, kommer flirta sannolikt att fungera. Men om ditt kärleksintresse är att undvika ögonkontakt med dig, att vara kall eller oförskämd mot dig och hålla lite avstånd mellan er två, så kanske flörta inte fungerar.
 3. 3
  Fråga ditt kärleksintresse på ett datum. Det här kan vara det ögonblick som han eller hon verkligen ser dig som en potentiell romantisk partner. Det kan vara nervös att fråga någon ut, men om du försöker få någon att älska dig måste du be om ett datum någon gång. Var noga med att be om ett datum efter att du har lärt känna ditt kärleksintresse och har en bra känsla för vad han eller hon gillar att göra. Några möjliga romantiska datumidéer inkluderar:
  • Ta en danslektion tillsammans. Detta ger dig en bra ursäkt för att komma nära ditt kärleksintresse.
  • Går på picknick. Några fina ost, bröd och en flaska vin ger en fantastisk kväll.
  • Kolla in en jazzklubb. Även om du inte gillar musiken kan stämningen och det att behöva komma nära för att prata med varandra föra samman två personer.
Att få någon att älska dig handlar inte om att få någon att älska en falsk version av dig
Att få någon att älska dig handlar inte om att få någon att älska en falsk version av dig.

Del 4 av 4: upprätthålla ett kärleksfullt förhållande

 1. 1
  Lyssna på din partner. Bra lyssningsförmåga är avgörande för att upprätthålla en sund relation. Försök att utveckla dina aktiva lyssnande färdigheter och ge alltid din partner din fulla uppmärksamhet när han eller hon pratar. Några bra sätt att öva på aktivt lyssnande är:
  • tittar på din partner när han eller hon pratar
  • nickar och gör neutrala uttalanden för att indikera din uppmärksamhet
  • upprepa vad din partner har sagt då och då för att visa att du ägnar stor uppmärksamhet
  • ställa frågor som hjälper dig att förstå om något är oklart
 2. 2
  Tala om ditt sinne. Ärlighet är också en viktig del av ett hälsosamt förhållande. Om det finns något du behöver från din partner eller om du är upprörd över något, bör du säga det. Din partner ska känna att han eller hon kan göra detsamma.
  • Till exempel, om du alltid är den som gör sängen på morgonen och det har frustrerat dig, fråga din partner om han eller hon skulle hjälpa dig att lägga sängen eller växla med dig.
 3. 3
  Planera roliga saker att göra med din partner. Att hålla din relation spännande blir lättare om du planerar några roliga utflykter och aktiviteter med din partner. Försök att gå på ett datum minst en gång i månaden och gör andra små saker tillsammans för att göra livet mer intressant.
  • Du kan till exempel ta en konstklass tillsammans, lära sig ett språk tillsammans eller ta en ny sport.
 4. 4
  Tillbringa lite tid ifrån varandra. I hälsosamma relationer är det också viktigt att ha lite tid från din partner för att umgås med vänner eller engagera sig i dina egna intressen. Försök att avsätta en natt i veckan där du inte spenderar tid med din partner.
  • Du kan till exempel gå ut med dina vänner, åka till ett kafé med en bok i några timmar, se en film som din partner inte skulle tycka om, eller stanna hemma och arbeta med ett konstprojekt.
 5. 5
  Hitta sätt att överraska din partner. Att göra små saker för att göra din partner lycklig och överraska din partner då och då kommer också att hjälpa till att behålla ditt hälsosamma förhållande. Du kan till exempel ge din partner en kopp kaffe under hennes skift på jobbet, överraska din partner med blommor eller någon annan liten present, eller bara ge din partner ett äkta komplement för att lysa upp dagen.

Frågor och svar

 • Hur får jag mitt ex att älska mig igen?
  Försök inte, eftersom det sällan är bra att gå tillbaka till ett ex. Även om du älskar dem är de ett ex av en anledning, eller hur?
 • Vad ska jag göra om personen jag är intresserad av redan har en flickvän?
  Vänta tills de går ihop. Var personens vän för tillfället så att om / när detta händer, kommer du att vara personen där för att trösta dem.
 • Jag är en 7: e klassare som gillar en pojke i åttonde klass. Vi har gemensamma vänner, men sitter inte tillsammans vid lunchen. Hur kan jag fråga honom?
  Du kanske kan göra honom ett kort eller skriva en lapp till honom? Eller när du ser honom i salarna, prata med honom och fråga honom hur hans dag går, gör sedan ditt drag.
 • Hur får jag någon att älska mig om vi inte pratar så mycket?
  Försök att prata med den personen mer, även via telefon. Om det är ditt enda problem borde det inte vara så svårt. Om du inte har deras telefonnummer, be dem bara om det nästa gång du ser dem. Om de inte har en telefon, se om de har e-post, eller om det finns ett annat sätt för er alla att skriva eller ringa. Om de inte ger dig sitt nummer kan en av deras vänner kanske. De kan vara obekväma att prata med dig ensam, de kanske redan "älskar" dig, om du är säker på att de inte redan älskar dig, börja kanske med gruppsamtal eller text. Du tillsammans med den personen och en av deras vänner.
 • Jag är riktigt dålig på att inleda samtal med min förälskelse, och jag blir orolig att prata lite. Vad gör jag?
  Gör inte småprat, det bästa rådet är att bli goda vänner med dem. På det sättet kommer ni båda inte bara bli mer bekväma i situationer som vanligtvis skulle vara besvärliga, utan också lära känna dem bättre.
 • Hur blir jag inte nervös när jag frågar någon?
  Var säker och ge dig själv ett pep-talk. Mitt motto är "Om de inte känner dig personligen, ta det inte personligen." Avslag verkar inte så dåligt när du kommer ihåg att de inte gav dig chansen att visa dem vem du är och att de skulle missa.
 • Hur får jag mitt ex att älska mig igen?
  Kanske är det inte en så bra idé. De kommer förmodligen ha fallit för någon annan, och de är ditt ex av en anledning, eller hur?
 • Vad gör jag om jag vill umgås med någon som inte lägger tid åt sidan?
  Om personen du försöker attrahera inte avsätter tid är det troligen bäst att gå vidare till någon som vill ta tid för dig att umgås. Annars, även om du får umgås med den här personen, kommer du sannolikt att möta samma problem varje gång du vill umgås. Det kan vara en indikation på att personen är för upptagen eller bara inte är intresserad, men oavsett, vi hittar sätt att ta tid för människor vi är intresserade av.
 • Hur får jag en pojke att gilla mig om jag är längre än han?
  Det borde inte göra någon skillnad. Försök bara följa stegen i artikeln. Om han inte är intresserad för att du är högre än honom, betyder det att han är ytlig och du förmodligen inte vill gå ut med en sådan kille ändå.

Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur man lär sig att älska?
 2. Hur lockar man mer kärlek till ditt liv?
 3. Hur påverkar kärlekens biokemi?
 4. Hur får man kärlek optimalt?
 5. Hur visar man respekt?
 6. Hur respekterar du din partner?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail