Hur slappnar du av din ringmuskulatur?

Om du behöver slappna av i din sfinktermuskulatur under en tarmrörelse, använd enkla tekniker, som djup andning, som hjälper dig att slappna av dina muskler. För att öva djupt andas, försök att andas djupt till ett antal 4 och andas sedan ut långsamt för ytterligare en räkning på 4. Ofta är det lättare att släppa dina muskler efter att ha dragit åt dem, så pressa dina sfinktermuskler som om du försöker att inte släppa gas. Släpp sedan långsamt musklerna när du tränar din djupa andning. Du kan också massera din nedre mage genom att använda en sträckande eller cirkulär rörelse över botten av dina revben. Om du försöker gå på toaletten och inte kan slappna av helt, sätt upp fötterna på en liten fotpall så att knäna är böjda och högre än dina höfter, vilket kommer att slappna av dina bäckenmuskler och minska förträngningen i tarmen. Om du vill lära dig hur man söker medicinsk behandling för en tät ringmuskulatur, fortsätt läsa!

Om du behöver slappna av i din sfinktermuskulatur under en tarmrörelse
Om du behöver slappna av i din sfinktermuskulatur under en tarmrörelse, använd enkla tekniker, som djup andning, som hjälper dig att slappna av dina muskler.

Om du någonsin har haft problem med att göra en tarmrörelse kan det bero på en oförmåga att slappna av i din sfinkter. Dina ringmuskler är placerade runt din anus och är mycket viktiga för avföringsprocessen. Men om du är stressad eller har ett underliggande medicinskt tillstånd kan det vara svårt för dig att slappna av dessa muskler under avföring. Lyckligtvis finns det flera tekniker som du kan använda för att koppla av din sfinkter.

Metod 1 av 2: Använda enkla avslappningstekniker

 1. 1
  Öva djupandning medan du fokuserar på dina ringmuskler. Andas långsamt och djupt i cirka 4 sekunder, andas sedan ut långsamt i ytterligare 4 sekunder. När du gör detta, koncentrera dig på hur dina sfinktermuskler känns. När du känner att de andra musklerna i kroppen slappnar av, låt din sfinkter också slappna av.
  • Upprepa denna process så många gånger som behövs för att få dina muskler att slappna av. Syfta till att göra detta minst 15 gånger, men det finns inga nackdelar med att göra djupandning längre än så här!
  • För att hitta dina sfinktermuskler, låtsas du försöka förhindra dig själv från att passera vind eller försöker hålla i en tarmrörelse. När du gör detta bör du känna att dina ringmuskler runt anusen dras åt.
  • Det kan vara lättare att koncentrera sig på dina sfinktermuskler genom att medvetet dra åt och koppla av din sfinkter några gånger innan du börjar din djupa andning.
 2. 2
  Meditera för att bli av med stress och släppa spänningarna i dina muskler. I sittande läge, stäng ögonen och ta långsamma, djupa andetag genom näsan. Fokusera på din andning för att rensa ditt sinne och låta musklerna i kroppen slappna av. Normalt kommer dina sfinktermuskler också att slappna av som ett resultat av denna meditativa övning.
  • För bästa resultat, meditera i en tyst, distraktionsfri miljö. Detta gör det lättare för dig att rensa ditt sinne och utvisa spänningen i din kropp.
  • Bli inte avskräckt om meditation inte fungerar första gången du försöker. Du kan behöva öva på det några gånger.
 3. 3
  Massera din nedre mage med fingrarna. Lägg dig ner och tryck lätt med fingertopparna på magen precis under dina revben. Använd en strökrörelse eller små cirklar längs vänster sida av buken till höfterna. Använd sedan din högra hand för att massera över botten av dina revben till vänster sida av kroppen innan du går ner på sidan igen. Slutligen, börja på din nedre högra sida nära höften och massera upp mot dina revben. Upprepa de andra slagen för att avsluta massagen.
 4. 4
  Sätt upp fötterna i sittande läge för att koppla av dina bäckenmuskler. Om du försöker göra en tarmrörelse blir det lättare för dina ringmuskler att slappna av om dina bäckenmuskler också är avslappnade. För att göra detta, stötta fötterna på en liten fotpall medan du sitter på toaletten så att knäna är böjda och är högre än dina höfter.
  • Att sitta på detta sätt slappnar inte bara av dina muskler utan minskar också förträngning i tjocktarmen och ändtarmen, vilket hjälper till att lindra förstoppning.
  • Luta dig framåt med händerna på låren för att bibehålla en ännu effektivare toalettposition.
  • Sitt alltid på din toalett medan du använder badrummet istället för att sväva över den så att dina bäckenmuskler går ordentligt fast och slappnar av.
 5. 5
  Använd ditt finger för att koppla av din sfinkter om inget annat fungerar. Smörj pekfingret och sätt sedan fingret i anusen. Rör fingret runt i en cirkelrörelse tills dina ringmuskler slappnar av. Denna process kan ta några minuter, men så länge du använder smörjning bör det inte vara för smärtsamt.
  • Om du inte är allergisk mot latex, använd en engångshandskar för latexundersökning medan du gör detta för att förhindra kontaminering.
  • Du kan köpa medicinskt smörjmedel på vilket apotek eller apotek som helst.
  • Observera att den här metoden förmodligen kommer att framkalla tarmrörelser, så gör det bara någonstans för att du kommer till toaletten relativt snabbt.
När du känner att de andra musklerna i kroppen slappnar av
När du känner att de andra musklerna i kroppen slappnar av, låt din sfinkter också slappna av.

Metod 2 av 2: söka medicinsk behandling

 1. 1
  Se din läkare för att avgöra orsaken till dina snäva sfinktermuskler. Om du har haft förstoppning eller täta sphincter muskler i 2 veckor eller längre kan det bero på ett bredare medicinskt tillstånd. Din läkare kan kanske berätta för dig vad som gör det svårt för dig att slappna av i din sfinkter och vad du kan behöva göra för att fixa det.
  • Andra potentiella orsaker till förstoppning och täta sfinktermuskler inkluderar muskelskador, nervproblem, förlossning eller överanvändning av laxermedel.
 2. 2
  Använd ett muskelavslappnande medel om du inte kan slappna av din sfinkter naturligt. För bästa resultat, använd ett avslappnande medel som fungerar specifikt för att slappna av dina ringmuskler (istället för andra muskler i kroppen). Var noga med att prata med din läkare om att ta muskelavslappnande medel innan du väljer denna behandlingsmetod.
  • Du kan också behöva få ett recept för denna typ av muskelavslappnande läkare, eftersom det i många fall inte är tillgängligt över disken.
  • Det vanligaste förskrivna muskelavslappnande medlet för sfinktermuskler är dicyklomin.
 3. 3
  Besök en bäckenbottenterapeut för att lära dig biofeedback-tekniker. Biofeedback innebär att du får större visuell och fysisk medvetenhet om dina kroppsfunktioner. Det används ofta för att stärka rektal sfinkter, men kan också användas för att lära dig hur du slappnar av din sphincter. Det tar vanligtvis cirka 3 sessioner med en specialist för att börja se förbättring av dina symtom.
  • Din primärvårdsläkare kan hänvisa dig till en bäckenbottenterapeut efter ditt första möte.
 4. 4
  Välj kirurgi för att behandla din sfinkter om din läkare rekommenderar det. I vissa sällsynta fall kan en oförmåga att kontrollera sphincter muskler kräva operation för att behandla. Var noga med att arbeta med din läkare för att utesluta alla andra behandlingsmetoder först, eftersom detta definitivt är det mest extrema alternativet.
  • Denna typ av ingrepp faller inom kategorin kolorektal kirurgi.
  • Det finns ett antal olika operationer som används för att behandla sfinkterproblem. En oförmåga att koppla av din sfinkter kan behandlas genom att placera en konstgjord sfinkter runt din anus som kan manuellt kontrolleras.
Men kan också användas för att lära dig hur du slappnar av din sphincter
Det används ofta för att stärka rektal sfinkter, men kan också användas för att lära dig hur du slappnar av din sphincter.

Tips

 • Elektroakupunktur är ett relativt nytt förfarande som innebär att man stimulerar vissa akupunkturpunkter på kroppen för att slappna av eller förtränga dina muskler. Fråga din läkare om det är rätt för dig att gå den här vägen, speciellt om du inte kan slappna av din sfinkter naturligt.
 • Öva Kegel-övningar för att stärka bäckenbotten och tarmmusklerna.
 • Gå på toaletten inom ungefär tio minuter efter en önskan så att din kropp inte ignorerar eller undertrycker den.
Om du försöker göra en tarmrörelse blir det lättare för dina ringmuskler att slappna
Om du försöker göra en tarmrörelse blir det lättare för dina ringmuskler att slappna av om dina bäckenmuskler också är avslappnade.

Varningar

 • Sluftmusklerna slits mycket lätt och är också sårbara för infektion. Var försiktig när du gör något som innebär ansträngning eller fysisk beröring av dessa muskler.
 • Att ha svår eller kronisk förstoppning kan vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt problem. Sök läkare om du har förstoppning som varar mer än 2 veckor eller om du har blod i avföringen.
 • Ansträng dig aldrig när du använder badrummet eftersom det kan försvaga dina ringmuskler eller leda till stroke.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail