Hur startar jag ett kärleksbrev?

Om du skriver ett kärleksbrev kan det vara den svåraste delen att komma igång, även om du redan har ett förhållande med personen. Öppna brevet med en hjärtlig hälsning, som "Kära John" eller "Till den kvinna jag älskar." När du börjar skriva, berätta för personen varför din tid tillsammans har varit så meningsfull. Använd en ton som är intim och bekant och inkludera speciella referenser eller inuti skämt så att bokstaven har en intim ton. Fortsätt läsa för tips om hur du skriver ett kärleksbrev till någon du inte träffar!

Hur kan jag skriva ett kärleksbrev till en kändis som du verkligen är besatt av
Hur kan jag skriva ett kärleksbrev till en kändis som du verkligen är besatt av?

Med orden av filosofen Max Muller, "En blomma kan inte blomstra utan solsken, och människan kan inte leva utan kärlek." Om du vet hur du mår i ditt hjärta men har svårt att sätta ord på dina tankar för ett kärleksbrev, oroa dig inte! Oavsett om du skriver till ditt livs partner, din betydande annan eller bara en "speciell person", är det bara några få tips bort att komma igång med ditt romantiska magnum opus.

Metod 1 av 3: skriva till någon du beundrar

 1. 1
  Glöm traditionella formateringsregler. Om du är orolig för hur du skriver rubriken på ditt kärleksbrev, hur många rader du ska stryka innan du börjar skriva, eller vilket hörn datumet går in, var inte. Kärleksbrev är inte övningar i formellt skrivande. Faktum är att de kan vara några av de mest avslappnade, personliga och intima dokument som skrivits under en persons livstid. Innehållet i ditt brev är mycket, mycket viktigare än hur det är organiserat, så spela gärna snabbt och löst med de vanliga reglerna för brevskrivning.
  • Om du letar efter ett konservativt alternativ, skriv bara läsarens namn till vänster på den övre raden, följt av ett kommatecken. Om du till exempel skriver till Rebecca Samson, din hemliga förälskelse från matematikklassen, skulle du bara skriva " Rebecca " längst upp till vänster på sidan.
  • Om du vill ha något mer djärvt, var inte rädd för att böja de traditionella formateringsreglerna som du tycker passar. Om du till exempel vill ta med dagens datum som i ett traditionellt brev, kanske du vill utnyttja möjligheten mest genom att skriva något som "29 september 2014, 145 dagar sedan jag träffade dig första gången... "
 2. 2
  Välj en hälsning som visar att din läsare är speciell. I brevskrivning är hälsningen hälsningen som börjar brevet - vanligtvis är det något som "Kära John", "Till vem det kan beröra" eller något liknande. Beroende på syftet med ditt brev kan bokstavligen dussintals hälsningar vara lämpliga. Medan du kan använda en vanlig hälsning för ditt kärleksbrev är det här ett bra sätt att visa dig att du bryr dig tillräckligt om din läsare för att lägga lite tanke på det. Om du vill kan du till och med utesluta hälsningen - det är upp till dig!
  • Till exempel, om du skriver till John Ramirez, hunken du träffade i den lokala bokhandeln, kan du försöka referera till detta i din hälsning genom att skriva något som "Kära John, min bokmaskbeau,"
 3. 3
  Syfta till att fascinera eller excitera med din första rad. Kärleksbrev kan vara många saker (till exempel söta, snygga, uppriktiga eller saliga), men de borde aldrig vara tråkiga. Ett kärleksbrev är inte bara din chans att berätta för din hemliga förälskelse hur du mår - det är en chans att faktiskt få den här personen intresserad av att vara med dig! Din första rad bör återspegla detta - vara kvick, rolig eller till och med skandalös, men vad du än gör, börja inte med, "Jag skriver för att informera dig om att jag är väldigt glad i dig. Här är varför..."
  • Här är ett bra exempel på en spännande öppnare: Låt oss säga att vi skriver till Susie Jackson, en "total brud" du känner från debattklubben. Det finns en miljon olika sätt att gå med detta - här är bara två:
  • "Det svåraste med debattklubben är att inte behöva ta itu med Mr. Nelsons regler - det är att behöva argumentera med någon jag är så galen på."
  • "Förra veckan, när du gick upp på pallen, kämpade du hårt för en platt skatt, men det kändes som om du kämpade för mitt hjärta."
 4. 4
  Använd en lekfull men respektfull ton. Medan älskare i tidigare åldrar kan ha använt stiligt, formellt språk för att domstol varandra, kan moderna älskare vanligtvis komma undan med att ha lite roligare. Var inte undan för att vara fånig eller ens försöka reta din partner i ditt brev. Om du redan känner varandra väl kommer den här typen av informellt tillvägagångssätt vanligtvis att leda till skratt eller flirt - inte skadade känslor.
  • Till exempel, så länge du så småningom gör det klart att du skojar, kan du få en seriös körsträcka av att lekfullt använda blommiga, arkaiska språk. Var inte rädd för att "gå stort". Till exempel kan du börja med "Min älskade - den för vilken mitt hjärta fortsätter sin dans. Du förtrollar min varje dag. Jag skulle vara hedrad att ta dig till strumphoppen."
  • Å andra sidan vill du inte vara för vild. Utöver en eller två mjuka retor, var inte oförskämd eller respektlös och använd inte förbannelser om du inte redan har en historia om att använda dem med den här personen. Kom ihåg att du försöker vinna den här personens hjärta, inte krossa personens ego.
 5. 5
  Höj romantiken med personliga detaljer. Ditt kärleksbrev bör inte läsa som ett formulärbrev. Helst bör ditt skrivande göra det tydligt att du har skrivit ditt brev med en person (och endast en person) i åtanke. Försök att inkludera specifika detaljer om din partner, som hur de ser ut, hur de får dig att känna och hur de gör ditt liv bättre för att visa dig har lagt lite tankar åt ditt skrivande.
  • Till exempel, om du skriver till Stefan Burnett, simteamets stjärna, kan du ta en tung-i-kind-metod och inkludera följande detaljer: "Stefan, du får mitt hjärta att hoppa över fem slag varje gång du klättrar ut ur poolen. Dina ögon är blåare än klor, dina magmuskler är hårdare än klädkammare och ditt hår är svartare än din speedo. Gifta mig. "
 6. 6
  Vet vad du ska undvika. Att bekänna din kärlek till någon är knepigt - oavsett hur elegant du är med en penna, det är lätt att göra misstag. Lyckligtvis kan vissa misstag komma över som söta, älskvärda konstigheter. Å andra sidan kan andra misstag påträffas på mycket smickrande sätt. Nedan följer bara en kort lista över saker du kanske vill lämna utanför ditt brev:
  • Självföraktande humor (dvs att göra narr av dig själv eller lägga dig ner). Medan vissa människor har bemästrat den här knepiga färdigheten kan den ofta komma som osäker.
  • Dikter. Såvida du inte är en mästare eller redan är med din läsare kan ditt mästerverk delas med vänner och familj (och inte på ett bra sätt).
  • Omnämnande av andra människor. Försök att bara skriva om två personer: dig själv och din läsare. Det är ingen tid att göra din förälskelse avundsjuk.
  • Crass, smutsiga eller alltför sexuella referenser. Vänta tills du dejtar.
Ditt kärleksbrev bör inte läsa som ett formulärbrev
Ditt kärleksbrev bör inte läsa som ett formulärbrev.

Metod 2 av 3: skriva till en pojkvän eller flickvän

 1. 1
  Börja varmt och bekant. Om du skriver ett kärleksbrev till någon du redan träffar kan tipsen ovan ändå vara användbara för dig, men du kanske upptäcker att du får de bästa resultaten när du använder en något annorlunda metod. Eftersom du redan har vunnit den här personens tillgivenhet behöver du inte oroa dig lika mycket för att vara spännande eller spännande. Istället kan du använda en ton som är lite mer intim och bekant - närmare kuddprat än att flirta med hög intensitet.
  • Om du till exempel skriver till Mike Greene, din pojkvän i ett år, kan du börja så: "Mike, min kärlek. Har det redan gått ett år? 12 fantastiska månader? 52 fantastiska veckor? 365 jordskakande dagar? Hur tiden har flög. "
 2. 2
  Gör referenser till inre skämt. När du har varit med någon tillräckligt länge kommer du antagligen att ha din egen "vokabulär" som ett par - termer, referenser och skämt som bara ni två förstår. För att ge ditt brev en personlig prägel, försök att stänka dessa i början av ditt brev - det visar dig komma ihåg och värdesätta dina delade erfarenheter.
  • Vi lämnar den här åt dig - bara du och din SO känner varandras skämt, husdjursnamn och dunkla referenser.
 3. 3
  Skriv uppriktigt - även om dina kämpar och besvikelser. Inget förhållande är perfekt - efter en första "smekmånad" -period kommer medlemmarna i princip varje par långsamt men säkert att märka varandras brister, gå på varandras nerver och ibland till och med ha argument. Detta är en normal del av att vara någons betydelsefulla andra. Var inte rädd att ta lätt på dessa saker i ditt brev. När allt kommer omkring är de lika mycket en del av ditt förhållande som de lyckliga stunder som förhoppningsvis är mycket vanligare.
  • Oavsett hur seriöst innehållet i ditt brev blir, vill du dock låta din läsare veta att du är säker på ditt förhållande. Ge aldrig din pojkvän eller flickvän rädslan för att du överväger att bryta upp. Detta kan göra ett förhållande spänt och osäkert och potentiellt till och med leda till en faktisk upplösning.
  • Låt oss till exempel säga att du skriver till Kim Jones, din flickvän som du nyligen har haft ett argument med. Du kanske vill ta med en mening eller två så här: "Jag vet att vi argumenterar ibland, Kimmy. På ett sätt har våra tiffrar en silverfodring. Efter att vi har fått chansen att svalna varje gång är jag mer och mer övertygad. att jag har fattat rätt beslut. "
 4. 4
  Använd blommigt språk för humorens skull. Var inte rädd för att vara rolig i ditt kärleksbrev - det finns många bevis som tyder på att humor kan vara ett mycket sexigt drag för både män och kvinnor. Även om humoristiska öppningar är svåra att dra av, och förmodligen inte bör försökas om du inte har ett skick för humor, förstärker de din lättare sida. Dessutom behöver du inte oroa dig lika mycket för att vara "ordentlig" eller "trevlig" eftersom du redan träffar ditt brevmottagare. Så länge du inte är väldigt oförskämd eller grym (och du kan dra ut humor), kan du vanligtvis skämta utan mycket rädsla för att ge fel intryck.
  • Här är till exempel ett exempel på en löjligt överdriven öppning som medvetet är fräck:
   Fryst, även om det kan ha varit den kvällen, marscherade jag orädd vidare. Hårdare växte snön. Kan jag fortsätta? Förtvivlan. För varje steg som rörde den isiga marken blev jag mer avfärdig. Min hud började bli svart av frostskador. Jag visste nu att under denna tråkiga tid skulle jag dö, lämnas kvar i denna gravgrav. Men se, vad var det här? Kan det vara? Ett ljus faller ner från himlen! Brusande pärlemorskinnande luminescens strålade genom en sublim glans av en figur som är mest lysande. Det kunde inte vara. Det var. Du. Där var du, den enda saken som kastade mig ur dysterheten, denna förbannelse, denna lidande, detta anatema.
 5. 5
  Studera kärleksbokstäverna i historiens största paramours. Fortfarande fast? Svett inte det - historien är full av bokstavligen hundratals stora kärleksbrevförfattare, var och en med sin egen unika stil. Nedan följer några exempel från litteraturvärlden som du kanske vill kolla in (det finns många fler från alla samhällsskikt):
  • Tidiga 21-talets författare Katherine Mansfield var en stor kärleksbrevförfattare som kunde använda sina litterära färdigheter för att skriva vackra avsnitt till sina älskare - både manliga och kvinnliga (Mansfield var bisexuell). Här är ett kort avsnitt från ett brev till sin andra make John Murray Mansfield: "Du handlar om mig - jag verkar andas dig, hör dig, känner dig i mig och mig."
  • Om du är villig att bli klumpig (mycket, mycket kladdig), kan den irländska författarens James Joyces kärleksbrev till sin fru Nora Barnacle vara en stor inspirationskälla. Här är en tämare del skriven innan de två gifte sig: "Jag är som en dår som hör att du kallar mig" Kära. " Jag förolämpade två män idag genom att lämna dem svalt. Jag ville höra din röst, inte deras. "
  • Inte alla kärleksbrev behöver vara sirapiska, poetiska funderingar. Breven från den österrikisk-ungerska författaren Franz Kafka till sina älskare var ofta oregelbundna och gränsade till bisarra. Här är ett avsnitt från ett brev till hans fästman (men aldrig fru), Felice Bauer: "Om jag bara hade ditt svar nu! Och hur hemskt jag plågar dig och hur jag tvingar dig, i stillheten i ditt rum, att läsa detta brev, så otäckt ett brev som någonsin har legat på ditt skrivbord! Ärligt talat, det slår mig ibland att jag byter som ett spöke på ditt kusliga namn! "
Om du skriver ett kärleksbrev kan det vara den svåraste delen att komma igång
Om du skriver ett kärleksbrev kan det vara den svåraste delen att komma igång, även om du redan har ett förhållande med personen.

Metod 3 av 3: skriva till en make

 1. 1
  Öppna gärna med ett smäll - Eller en viskning. Äktenskap är ett beslut som för de flesta betyder ett livstidsengagemang. Helst bör personer som är gifta dela en sådan grad av intimitet att det är väldigt lite att de inte är bekväma med att prata. När det gäller att skriva ett kärleksbrev betyder det att praktiskt taget allt ligger på bordet. Medan du förmodligen vill göra fel på uppriktighetens sida (snarare än, säg ironi), har du mycket utrymme att vara kreativ här.
  • Det finns inget "rätt" sätt att börja ett kärleksbrev till din make. Bara du känner till din makas mest intima förhoppningar, drömmar, känslor och rädslor, så vi lämnar den här åt dig.
  • Om du är i tvivel, var helt enkelt uppriktig hur du känner. Till och med något så enkelt som "Jag älskar dig - så har jag alltid känt och det är hur jag alltid kommer att känna" kan göra tricket.
 2. 2
  Hänvisa till din första delade upplevelse som par. Ett säkert trick för att utlösa varma känslor av nostalgi hos din partner är att få tillbaka minnen från den allra första gången du träffade eller gick på ett datum. Detta kommer nästan alltid att ge tillbaka minnen från när du och din partner var yngre, mer naiva och mer bekymmerslösa. Om det skrivs med uppriktighet, inklusive denna typ av nostalgisk referens, kan ditt brev bli en oerhört gripande, bittersöt tårjare.
  • Om du till exempel skriver till din fru Tina Smith, som du träffade på sjukhuset när hon var din sjuksköterska, på ditt 20-åriga bröllopsdag, kan du börja så här: "Jag minns fortfarande den dagen för 22 år sedan, Tina. Jag vaknade mitt bland de krämfärgade kuddarna i St. Claire som om jag hade kommit till himlen. Var det en dröm? Hade jag överlevt kraschen? Sedan såg jag dig och på ett ögonblick var jag mer tacksam över att leva än jag någonsin hade varit tidigare (eller har varit sedan.) "
 3. 3
  Fokusera på hur din kärlek har mognat över tiden. Ett par som har varit gift i flera år är inte samma par människor som de var när de började träffa (eller till och med när de gifte sig). Äktenskapet förändrar ett förhållande - ofta är denna förändring inte bättre eller sämre, utan bara annorlunda. För extra gripande i ditt brev kan du överväga att uppmärksamma hur ditt förhållande har förändrats, som hur dina känslor för varandra är mer mogna, hur du har upptäckt varandras hemligheter och så vidare. När du gör detta, reflektera över det faktum att din kärlek, även om den är annorlunda, inte är svagare än den var på den första dagen på din smekmånad.
  • Låt oss till exempel säga att du skriver till Jim Davidson, din man på drygt ett år. Du kan prova något så här: "Jim, älskling. Det har gått bara 14 månader nu och det känns som att vi har varit gift under en livstid. Hur vi pratar, hur vi håller varandra - även hur vi ser på varandra är så mycket subtilare, så mycket mer intim än hur vi var då. Och ändå har jag aldrig älskat dig mer. "
 4. 4
  Uppmärksamma din bestående hängivenhet. Det är ett enkelt faktum: inte alla äktenskap förrän "döden skiljer oss åt." Ditt kärleksbrev till din make bör dock skrivas som om det här resultatet är omöjligt - till och med löjligt. Medan du kan ta upp svårigheter eller kämpar som du har haft som par, lämna inga tvivel om styrkan i ditt äktenskap. Gör ditt kärleksbrev en djärv proklamation om hur du tänker spendera resten av ditt liv med din partner (och hur mycket du kommer att tycka om att göra det!)
  • För ett bra exempel på den positiva, bekräftande typ av tillvägagångssätt du kanske vill ta, njut av detta avsnitt från ett kärleksbrev skrivet av president Woodrow Wilson till Edith Bolling Galt, kvinnan som blev hans andra fru: "Du har den största själen, den ädelaste naturen, det sötaste, mest kärleksfulla hjärta jag någonsin har känt, och min kärlek, min vördnad, min beundran för dig, du har ökat på en kväll som jag borde ha trott att bara en livstid av intim, kärleksfull förening kunde ha ökat. "
Om du vet hur du mår i ditt hjärta men har svårt att sätta ord på dina tankar för ett kärleksbrev
Om du vet hur du mår i ditt hjärta men har svårt att sätta ord på dina tankar för ett kärleksbrev, oroa dig inte!

Tips

 • Ta din tid. Ställ in tid på dagen för att reflektera över vad du vill skriva och fokusera verkligen på uppgiften. Att ha ett första, andra och tredje utkast till ett brev kan bara hjälpa.
 • Ha tålamod. Om de rätta orden inte kommer direkt, oroa dig inte för det! Med tiden kommer dina känslor alltid att gå igenom i ditt skrivande om du fortsätter att försöka.
 • Var dig själv! Håll det du skriver så personligt och original som möjligt.
Fortsätt läsa för tips om hur du skriver ett kärleksbrev till någon du inte träffar
Fortsätt läsa för tips om hur du skriver ett kärleksbrev till någon du inte träffar!

Varningar

 • Var inte läskig. Om personen du skickar brevet till har sagt att de inte är intresserade, plåga inte längre! Även om du ibland kan skriva hur du känner för dem på ett väl genomtänkt sätt kan det hjälpa, att ta det för långt och att skriva till dem obsessivt kan helt vända dem bort från dig.
 • Det kanske inte fungerar! Även om du kanske har gett ditt brev hela ditt hjärta, ibland känner människor bara inte på samma sätt. Förstå att saker händer av en anledning. Det kommer att finnas någon annan där ute för dig som kommer att uppskatta dig för den du är! Försök att inte dröja vid vad du kunde ha sagt bättre för det kan mycket väl vara att även om du skrev något underbart, så var det inte tänkt att vara för den personen.

Frågor och svar

 • Hur kan jag skriva ett kärleksbrev till en kändis som du verkligen är besatt av?
  Berätta för dem hur du mår och varför. Förvänta dig inte mycket, eftersom de förmodligen får massor av dessa och de kanske inte har tid att läsa din, om de ens ser det, men det kan ändå vara bättre än att hålla i det.
Obesvarade frågor
 • Hur älskar jag någon som har skadats av en annan före mig?

Kommentarer (2)

 • danielssonkarle
  Fokusera på hur din kärlek har mognat över tiden, den här linjen hjälper mig.
 • gordonsimpson
  Tips om hur man skriver hälsningen och vilken typ av innehåll man kan lägga i bokstaven (eller utelämna) var till hjälp. Sammantaget har den här artikeln verkligen hjälpt mig att övervinna problem jag hade med ett brev jag för närvarande skriver. Tack för hjälpen.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail