Hur släpper du din sorg?

Det finns många hälsosamma sätt att släppa din sorg, från träning till kreativa aktiviteter. Att lyssna på ledsen musik kan vara ett bra sätt att släppa din sorg och få dig att känna dig mindre ensam. Om du känner för att gråta, låt dig själv. Gråt kan hjälpa dig att må bättre och släppa saker. Alternativt kan du få en penna och ett papper och skriva ner dina tankar och känslor. Du kan också rita en bild för att uttrycka dina känslor om du känner dig kreativ. Om du vill komma ut ur huset, gå en promenad, träffa gymmet eller spela en sport. Fysisk träning frigör endorfiner i kroppen, vilket kan hjälpa dig att må bättre. För fler tips från vår medförfattare, inklusive hur du får hjälp när du känner dig ledsen mycket, läs vidare.

Att lyssna på sorglig musik kan vara ett bra sätt att släppa din sorg
Att lyssna på sorglig musik kan vara ett bra sätt att släppa din sorg och få dig att känna dig mindre ensam.

De flesta människor känner sorg som ett problem eller negativ känsla. Ofta försöker sorgliga människor ignorera eller täcka sorg, men att känna sig ledsen är ett normalt känslomässigt svar på svåra händelser i livet. Även om det är en naturlig känsla bör du lära dig att släppa din sorg. Detta hjälper dig att bearbeta det du går igenom och gå vidare känslomässigt.

Del 1 av 3: uttrycka din sorg

 1. 1
  Låt dig själv gråta. Låt sorg, upprördhet och elände i dig släppa. Vissa människor tycker att de har nytta av att gråta. Detta beror på att gråta är ett fysiskt utlopp som gör att du kan röra dig genom känslor. Det kan också koppla av dig. Forskning tyder på att ett stresshormon frigörs genom tårar. När du är klar att gråta, lägg dig tillbaka på din säng och tänk igenom vad som har hänt.
  • Om reflektion gör dig upprörd, låt dig gråta igen. Ingen kan se dig, så var inte generad. Låt dig bara känslomässigt släppa.
 2. 2
  Skriv dina känslor i en dagbok. Gå till en lugn plats där du kan sitta med dina tankar. Beskriv dina känslor, vad som har hänt och hur upprörd du är så detaljerat som möjligt. Var noga med att ta med hur du känner dig fysiskt. Dessa kan hjälpa dig att förstå de underliggande känslorna av sorg. Du kanske vill försöka skriva ett brev till din smärta om du har problem med att bara skriva dina känslor.
  • Om du har släppt dina känslor och fortfarande är ledsen finns det en god anledning. Du kan fortfarande behöva bearbeta en situation eller intern konflikt. Journalföring kan hjälpa dig att klargöra dina tankar och känslor.
  • Var specifik om händelser och känslor, och var inte rädd för att låta irrationell eller självisk; Du kan alltid skriva om det igen när du har lugnat dig och har en bättre förståelse för situationen.
 3. 3
  Dans eller lyssna på ledsen musik. Aktuell forskning tyder på att dans kan förbättra psykiska symtom som sorg, trötthet, ångest och deras fysiska symtom. Dans kan vara formell i en studio eller bara flytta till musik i ditt hus. Forskning visar också att att lyssna på ledsen musik kan hjälpa dig när du känner dig ledsen. Ledsen musik ger en koppling till känslorna som ger dig ett uttag för att bearbeta dem.
  • Om du inte är redo att hantera dina känslor kan musik ge en distraktion tills du är redo att konfrontera din sorg.
 4. 4
  Skapa konst. Att göra något konstnärligt är ett sätt att vara kreativ och uttrycka din sorg med färg, form, form och ibland konsistens. Konst låter dig släppa din sorg utan ord. Prova:
  • Guidade bilder: Börja med att visualisera dina känslor. Stäng dina ögon och föreställ dig hur de ser ut, färgerna, formerna etc. Öppna ögonen och rita bilden på papper. Det spelar ingen roll hur det ser ut. Släpp bara känslan men den kommer ut på papper.
  • Mandala: Detta är en invecklad cirkel som du kan färga eller måla för att hitta känslomässig frigöring. Leta efter en mandala online som du kan skriva ut. Vissa människor föredrar denna typ av strukturerat konstprojekt som adresserar det undermedvetna.
Fortfarande är ledsen finns det en god anledning
Om du har släppt dina känslor och fortfarande är ledsen finns det en god anledning.

Del 2 av 3: hantera din sorg

 1. 1
  Känna igen negativa tankar. Negativa tankar är ofta orealistiska tankar om en situation, dig själv eller framtida händelser. Dessa kan överväldiga dina positiva tankar och förändra din syn på dig själv. Om du inte fångar dessa negativa tankar kommer du inte att kunna använda hälsosamma coping-färdigheter. Att ha en negativ syn på dig själv kan leda till depression.
  • Till exempel kan du vara ledsen för att du bara var uppbruten med. Efter ett uppbrott har de flesta negativa tankar som "Jag var inte en bra partner" eller "Jag kommer alltid att vara ensam."
  • Om du börjar tro på dessa negativa tankar kommer dina handlingar att stödja dem. Till exempel kan du sluta gå på datum eftersom du tror att du alltid kommer att vara ensam.
 2. 2
  Upptäck orsakerna till dina negativa tankar. Tänk på de bekymmer du har under de negativa tankarna. Till exempel, om du tror att du alltid kommer att vara ensam, kan dina underliggande problem vara relaterade till brist på självförtroende när du träffar nya människor. Medan du blir medveten om dina känslor kanske inte är bekväm är det viktigt att förstå vad som skapar dina negativa tankar.
  • Du kan försöka göra en tankeprotokoll genom att skriva ner en händelse som du önskar hände annorlunda eller som du kunde ha hanterat bättre. Spåra känslor av sorg eller händelser kring känslan.
  • Till exempel kan din första negativa tanke vara "Jag är en förlorare eftersom jag inte kan få ett datum." Den bakomliggande orsaken till denna tanke kan vara att du känner dig ledsen över upplösningen och att du känner dig ensam eftersom du hade planer på att gå på ett datum.
 3. 3
  Utmana och släppa negativa tankar. Fråga dig själv om tanken är sanningen. Detta kommer att få dig att inse att de flesta tankar inte är sanna, utan bara är reaktioner. Du kan också ställa dig själv följande frågor för att utmana och släppa negativa tankar:
  • Varför tror du att tanken är sant? Vilka fakta stöder det? "Jag vet inte ens hur man frågar någon på ett datum. Jag är ute av träning."
  • Vilka är dina reaktioner på de negativa tankarna (handlingar, känslor och andra känslor)? "Jag är rädd att be någon att träffa ett datum med mig."
  • Hur skulle inte den tanken förändra dina handlingar eller beteenden? "Jag borde inte vara så rädd. Jag skulle kunna försöka fråga någon när jag är redo."
 4. 4
  Respektera dina känslor. Du får vara ledsen så försök inte att tappa upp dina känslor. Att acceptera dina känslor är det första steget i att släppa ut din sorg. Du är ledsen av en anledning och det är viktigt att erkänna att sorg och smärta. På så sätt kan du börja resan med att släppa den. Om du kämpar för att respektera dina känslor, försök att skriva ner eller säga högt:
  • "Jag är ledsen när............................ Och det är okej."
  • "Jag får vara ledsen över......."
 5. 5
  Låt inte någon förringa dina känslor. Ofta försöker familj och vänner trösta dig och menar väl genom att säga att sorg kommer att passera eller att det finns något bra i situationen. Även när de har den bästa avsikten, kan detta minimera din legitima känsla av sorg. Berätta för dem att du vet att de menar bra, men att du känner dig ledsen och behöver tid för att vara ledsen.
  • Till exempel, om du bara var uppbruten och din vän säger till dig att nu har du mycket ledig tid, kan du berätta för din vän att du behöver tid för att bearbeta dina känslor.
Bör du lära dig att släppa din sorg
Även om det är en naturlig känsla, bör du lära dig att släppa din sorg.

Del 3 av 3: övervinna sorg

 1. 1
  Öva positivt självprat eller bekräftelser. Påminn dig själv om dina prestationer och saker du gillar med dig själv. Eller påminna dig verbalt om positiva uttalanden som betyder något för dig, till exempel citat. Du kan skriva ner detta som en lista och förvara det i närheten när du känner dig ledsen. Forskning visar att du kan främja och skydda positiva tankar genom att bära en fysisk påminnelse om dem.
  • För att hålla positiva uttalanden eller bekräftelser i närheten, försök att skriva dem på indexkort som du har i din plånbok, förvara dem på din telefon eller gör dem till datorns skärmsläckare.
 2. 2
  Tillbringa tid att prata med andra. Omge dig med vänner eller familj som kan relatera till dina känslor. Förklara hur du mår och se om det hjälper. Chansen är stor att de kommer att försöka lyfta ditt humör. Det är också okej att berätta för dem att du är ledsen och behöver tid för att vara ledsen.
  • Försök att prata med någon du litar på som är klok eller äldre. Den här personen kan ha fler livserfarenheter att dra nytta av, vilket kan hjälpa dig att arbeta igenom din sorg.
 3. 3
  Distrahera dig själv genom att göra positiva saker. Det är lätt att fokusera på det negativa och förbise positiva känslor, som glad, avslappnad, upphetsad, glad eller uppmuntrad. Ta en stund att skriva ner glada eller avslappnande minnen. Denna påminnelse kan få dig att känna dig positiv igen. Du kan också distrahera dig från negativa känslor genom att göra något roligt eller positivt. Du kunde:
  • Färga håret
  • Gör en kopp te
  • Räkna upp till 500 eller 1000
  • Arbeta med ett pussel eller mind game
  • Gå "folk tittar"
  • Spela ett musikinstrument
  • Titta på TV eller en film
  • Måla dina naglar
  • Organisera något som böcker, din garderob etc.
  • Gör origami för att ockupera dina händer
  • Var aktiv. Spela en sport, ta en promenad eller träna
 4. 4
  Vet när du ska få professionell hjälp. Om du har sorg som varar längre än en månad kan du vara deprimerad och behöver professionell support eller rådgivning. Symtom på depression är mycket allvarligare än sorg och inkluderar fullständigt förlorat intresse för aktiviteter du brukade njuta av, irritabilitet, agitation, lägre sexlust, koncentrationsstrider, förändringar i sömnmönster och trötthet hela tiden. Om du känner igen allvarliga tecken på självmordstankar, få hjälp omedelbart. Gå till ett akutrum, eller ring 911 eller National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-8255 för att få hjälp. Självmordstecken inkluderar:
  • Hot eller prat om självmord inklusive titt på självmordsplan online
  • Uttalanden som antyder att du inte bryr dig om någonting eller inte kommer att finnas kvar längre
  • Uttalanden om att vara en börda för andra
  • Jag känner mig instängd
  • Känsla av okontrollerbar smärta
  • Ge bort dina tillhörigheter, göra ett testamente eller begravningsarrangemang
  • Att köpa ett vapen eller annat vapen
  • Plötslig, oförklarlig glädje eller lugn efter en period av depression
Det finns gott om hälsosamma sätt att släppa din sorg
Det finns gott om hälsosamma sätt att släppa din sorg, från träning till kreativa aktiviteter.

Tips

 • Ring någon som kan ge dig lite vägledning. Om det inte finns någon du kan lita på runt omkring dig, finns det telefonlinjer som du kan ringa för hjälp.
 • Om du upplever problem som handlar om något privat, gå till en plats där du är ensam och krama ett uppstoppat djur.
 • Det viktigaste är att älska som du är.
 • Gör saker som får dig att må bättre.

Frågor och svar

 • Hur hanterar jag att vara ledsen?
  Prata och / eller skriva om hur du känner kan hjälpa. Många tycker att bön - som talar till Gud - är ett utmärkt sätt att bearbeta hur du känner och får tröst.
 • Är det dåligt att om jag gråter innan sängen kan jag sova lättare?
  Inte nödvändigtvis, jag tycker ofta att jag somnar lättare när jag gråter, vilket förmodligen beror på att det utmattar kroppen och gör dig trött. Men om du regelbundet gråter och är ledsen oftare än inte, rekommenderar jag att du söker professionell hjälp.
 • Hela mitt liv har jag varit så ledsen på grund av all stress som alla kastar på mig. Vad gör jag?
  Hitta någon du kan prata med om detta, som en terapeut. Att bara prata om din stress kan vara till stor hjälp. Var inte rädd att säga nej till människor. Om någon ber dig att göra något som du tycker är stressande, säg helt enkelt att du inte kan göra det. Detta gör dig inte till en dålig person. Din mentala hälsa är viktig och du måste ta hand om dig själv.
 • Är det dåligt att gråta mycket?
  Inte alls! Faktum är att många tycker att de mår mycket bättre efter att ha gråtit. Om du är självmedveten kan du alltid gråta privat.
 • Hur kan jag komma igenom mitt barns bröllop utan att gå sönder när jag är ledsen över att hon ska flytta långt bort med sin nya familj?
  Prata först med din dotter om hur du mår. Ordna tider när du ringer varandra och planera regelbundna besök. För det andra, om du fortfarande är ledsen kom ihåg att det här är hennes bröllopsdag, en av de lyckligaste dagarna i hennes liv. Hon vill inte att mamma ska vara ledsen. Tänk på hur lyckligt bröllopet gör henne och försök att dela i hennes lycka. Men känn dig inte skyldig att du förstör hennes bröllopsdag genom att känna dig ledsen över det. Se till att du pratar med din dotter - mer än en gång om det behövs - och låt henne veta hur du mår.
 • Vad ska jag göra när min vän som har gått igenom mycket gråter?
  Lyssna på vad hon har att säga, ha tålamod och erbjud fysisk tröst. Om hon har allvarliga problem eller är deprimerad, rekommendera att hon träffar en terapeut.
 • Hur kan jag komma över en person jag gillar efter att de har skadat mina känslor?
  Håll dig borta från dem i några dagar och när du tror att du är redo, berätta för dem vad som skadar dina känslor.
 • Vad gör jag om jag inte litar på någon längre?
  Försök att uttrycka dig genom att skriva och / eller rita. Hitta sätt att släppa ut dina känslor som inte handlar om att berätta för människor som kan missbruka ditt förtroende. Använd anonyma onlineforum för att prata med människor om hur du mår, på platser som respekterar dina känslor och önskan att vara anonym. En terapeut är också ett bra, neutralt alternativ; en sådan person är skyldig att hålla förtroende enligt lag och yrkesetik. Det kan tyckas för tillfället att du inte kan lita på någon person, men du kommer att hitta någon i tid som du kan lita på, så ge inte upp hoppet på det.
 • Min vän är stressad och skär och vägrar att få hjälp. Vad ska jag göra?
  Även om det kan vara någon du verkligen litar på, måste du berätta för någon om det. Din vän kan fortsätta att förneka och förneka hjälp men om du bryr dig om dem måste du göra det som är bäst för dem. Även om de blir arg på dig, vet du åtminstone att du gjorde vad som är rätt och du vet att du faktiskt hjälper dem att bli bättre. Låt dem inte skadas. Snälla berätta för någon om det.
 • Hur kan jag berätta vad som gör mig ledsen?
  Tänk noga på ditt liv och eventuella problem du har. Tänk på aspekter som ditt jobb, familjerelationer, vänner och kärleksliv.

Kommentarer (8)

 • mflatley
  Det hjälper mig att lära mig att släppa min sorg. Det är användbart för mig.
 • fiona50
  Jag tycker att det är bra eftersom jag tror att alla hatar mig och jag behövde tid för att svalna och det hjälpte mig.
 • akessonmikael
  Jag var ledsen. Jag är fortfarande ledsen, men jag mår bättre.
 • dturner
  Jag mår så mycket bättre.
 • hendersonsawayn
  Den här artikeln hjälpte mig att förbättra min känsla. Jag har slutat klippa mig och är tacksam för det. Jag har varit ledsen mycket men sedan jag läste den här artikeln har det hjälpt mig. Tack för att du hjälpte mig, jag är väldigt tacksam.
 • duncanmorris
  Tänkte på saker och ting. Jag kommer att få professionell hjälp eftersom jag har känt mig mycket självmord den senaste tiden.
 • deontaefahey
  Delen om sorglig musik är jättebra, jag försökte det många gånger.
 • hjohansson
  Det hjälpte mig eftersom min vän och jag har varit väldigt ledsna sedan en annan vän dog. Jag vill veta hur man kan stoppa denna känsla och få oss båda hjälp, men visste inte var jag ska börja. Den här artikeln hjälpte mig verkligen.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur döljer man sorg?
 2. Hur man muntrar upp?
 3. Hur man är dum?
 4. Hur slutar jag vara passiv aggressiv?
 5. Hur minskar frustrationen i ditt liv?
 6. Hur man behärskar frustration?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail