Hur använder man snus?

Om du är intresserad av att använda snus, börja med påsarna eftersom den lösa sorten kan vara lite rörig för nybörjare. När du har valt en smak, ta en påse ur snusformen med fingrarna. Kläm därefter överläppen mellan tummen och pekfingrarna och sätt in påsen mellan överläppen och tandköttet var det än känns bekvämast. Släpp sedan överläppen och njut av smaken och surret så länge du vill. De flesta användare håller en påse i 20 minuter till 1 timme. Tänk på att det inte är nödvändigt att spotta när du använder snus som med andra orala tobaksprodukter! När du är klar med påsen ska du kasta den i en papperskorg. För tips om hur du använder löst snus, läs vidare!

Knacka på snusformens sida mot en hård yta för att packa det lösa snuset
Knacka på snusformens sida mot en hård yta för att packa det lösa snuset.

Snus, det svenska ordet för snus, är en oral tobaksprodukt som lossnar eller i små påsar. Det är mindre tufft än vanlig tuggtobak, så du behöver inte spotta när du använder den. Prova snus i påsar om du vill ha den minst röriga versionen, eller använd den lösa typen om du vill ha mer kontroll över dina portionsstorlekar.

Metod 1 av 2: prova snuspåsar

 1. 1
  Köp en burk svenska snuspåsar. Köp burken i en tobakshandel eller online. Det finns olika smaker, som mynta eller citrus, som du kan välja mellan.
  • Styrketiketter är Normal, Stark och Extra Stark. Normal innehåller den minsta mängden nikotin. Om du försöker sluta nikotin, gå sedan med en svagare sort.
  • Snus finns också i tre olika påsstorlekar: Mini, Normal / Large (vanligast) och Maxi. Större påsar innehåller en större del av snus, därmed mer nikotin, så om du försöker sluta med nikotin väljer du mindre påsstorlekar. Du kan också välja en storlek som är bekvämare i munnen.

  Varning: Det finns europeiskt tillverkade versioner av snus, men de är mindre reglerade än den svenska sorten och kan innehålla mer cancerframkallande ämnen.

 2. 2
  Ta en påse ur snusformen med fingrarna. En burk med snuspåsar innehåller flera små tepåsliknande påsar av tobaksprodukten. Ta av locket från burken och ta en av påsarna mellan tummen och pekfingret.
  • Eftersom det redan är förpackat i små påsar behöver du inte skaka burken för att "packa" snuset som med lösa sorter. Om du vill kan du rulla påsen mellan fingrarna för att lossa tobak innan du lägger den i munnen.
 3. 3
  Sätt i påsen mellan överläppen och tandköttet. Kläm överläppen mellan tummen och pekfingrarna på din hand som inte håller snuspåsen. För in påsen mellan överläppen och tandköttet var det är mest bekvämt och släpp sedan överläppen.
  • Du kan också helt enkelt sätta snuspåsen på tungan och använda tungan för att skjuta påsen upp mellan överläppen och tandköttet.
  • Du kanske tycker att det är bekvämast att placera påsen på sidan mellan överläppen och tandköttet, snarare än i mitten, men gör vad som helst som är bekvämast för dig.
  • Det är möjligt att sätta snus i underläppen, men det gör att du saliverar mer och du kan behöva spotta. Snus är utformat för att vara spottfritt, så det rekommenderas att du lägger det i överläppen.
  Löst snus är samma produkt som finns i snuspåsar
  Löst snus är samma produkt som finns i snuspåsar.
 4. 4
  Förvara snuspåsen så länge du njuter av smak och surr. Du kommer att känna att den välbekanta nikotinen surrar strax efter att du har satt i påsen. Effekterna av snus håller i olika tid beroende på styrka och din tolerans, men de flesta användare håller en påse i 20 minuter till 1 timme.
  • Till skillnad från andra typer av orala tobaksprodukter är det inte nödvändigt att spotta när man använder snus.
  • Snus är en mängd "vått snus". Den består av cirka 30 procent tobak och 70 procent vatten och smakämnen. På grund av förekomsten av salt och smakämnen främjar det mindre saliv än andra rökfria tobak.
  • Om du är en oerfaren tobaksanvändare kan du börja känna ett starkt huvudrus, lite illamående och kanske till och med behöva kräkas. Detta är ett normalt nikotinsvar. Ta bort paketet om det börjar bli illamående.
  • Kassera alltid använt snus i en papperskorg. Inte skräp genom att kasta ut någon annanstans.
 5. 5
  Förvara ditt snus i kylen så att det håller längre. Snus är lättfördärvligt men håller i 14-20 veckor när det förvaras i kylskåp. Kylskåpet förhindrar att det torkar ut och behåller dess färskhet.
  • Detta är bara nödvändigt om du vill lagra snus längre än en vecka. Om du går igenom en burk med snus på en vecka eller mindre kan du bara förvara den på en sval, torr plats när du inte använder den.
  • När du är klar med ett burk snus, återvinn det.

Metod 2 av 2: Använd löst snus

 1. 1
  Köp ett burk löst svenskt snus. Beställ ett burk snus online eller köp det från en tobaksaffär. Snus finns i en mängd olika smaker, så du kan välja något, som mynta eller citrus, som tilltalar dig.
  • Löst snus är samma produkt som finns i snuspåsar. Det kan vara mer rörigt eftersom det inte är snyggt förpackat i en påse, men det ger dig också mer kontroll över delstorlekar.
  • Löst snus finns i olika styrkor. Om du försöker sluta med nikotin, välj sedan en svagare sort så att du inte ökar kroppens nikotinberoende.

  Varning: Snus är mindre hård än vanlig tuggtobak. Tänk dock på att det fortfarande kan bidra till oral cancer.

 2. 2
  Knacka på snusformens sida mot en hård yta för att packa det lösa snuset. Ta tag i burken med tummen på botten och dina andra fingrar på toppen. Vänd den i sidled och slå sidan mot en hård yta, som ett bord, några gånger så att snuset packas på sidan av burken.
  • Detta gör det mycket lättare att ta bort en komprimerad del av snuset från burken.
  • Se till att locket sitter tätt innan du gör det så att det inte av misstag lossnar när du slår det mot något.
  Jag börjar precis hur gör jag det? Läs artikeln för tips om hur du använder snuspåsar eller lösa burkar
  Hej, jag börjar precis hur gör jag det? Läs artikeln för tips om hur du använder snuspåsar eller lösa burkar med snus.
 3. 3
  Klyva lite snus mellan tummen och pekfingret för att ta bort det från burken. Ta av locket från burken när du har packat det och nyp sedan en liten portion ungefär lika stor som fingertoppen eller lite större ut ur burken. Börja med en del på den mindre sidan och arbeta dig upp till mer när du får en känsla för hur snuset känns i munnen och påverkar dig.
  • Du kan packa och rulla snuset mellan fingrarna efter att du tagit bort det från burken för att komprimera det och göra det mindre rörigt om du föredrar det.
 4. 4
  Packa snuset mellan överläppen och tandköttet. Ta tag i överläppen med den andra handen och dra ut den från tandköttet. För in delen av snuset mellan överläppen och tandköttet var det är mest bekvämt, släpp sedan överläppen så att den snäpper fast på plats och håller snuset där.
  • Om du inte har något emot smaken kan du använda tungan för att packa den. Detta rekommenderas dock inte eftersom sväljning av snuset kan få dig att känna dig sjuk.
  • Du kan sätta snus i underläppen, men det rekommenderas inte eftersom det tenderar att generera mer saliv som får dig att spotta mer.
 5. 5
  Ta bort snuset när du inte längre njuter av smak och surr. Håll in snuset så länge du känner nikotin-surret eller tills du inte längre vill smaka eller känna det. Du behöver inte spotta medan du har snuset i.
  • När du är klar med snuset, ta tag i det mellan tummen och pekfingret igen och kasta det i en papperskorg.
  • Om du någon gång börjar känna dig illamående, ta bort snuset och kassera det. Detta är vanligt för användare som är nya i snus eller inte har en hög nikotintolerans.
  • En del av löst snus kan ta upp till en timme innan det helt tappar dess effekter och smak. Hur lång tid effekterna räcker beror på delens storlek, dess styrka och din nikotintolerans.
  Släpp sedan överläppen så att den snäpper tillbaka på plats
  För in delen av snuset mellan överläppen och tandköttet var det är mest bekvämt, släpp sedan överläppen så att den snäpper tillbaka på plats och håller snuset där.
 6. 6
  Förvara löst snus i kylen för att bevara det längre. Liksom påsar är löst snus fördärvligt. Det håller i 14-20 veckor när det förvaras i kylskåp, vilket förhindrar att det torkar ut och bibehåller dess färskhet.
  • Detta är bara nödvändigt om du vill förvara ditt lösa snus i mer än en vecka. Om du planerar att använda ett burk snus på en vecka eller mindre kan du förvara det på en sval, torr plats.
  • Återvinn tomma snusformar.

Varningar

 • Snus innehåller nikotin, ett mycket beroendeframkallande läkemedel. Om du inte är beroende av nikotin, börja inte.
 • Även om det är väsentligt säkrare än cigaretter och andra tobaksprodukter när det gäller lunghälsa, kan snusanvändning ändå bidra till oral cancer och andra munhälsoproblem.

Frågor och svar

 • Hej, jag börjar precis hur gör jag det här
  Läs artikeln för tips om hur du använder snuspåsar eller lösa burkar med snus.
 • Om jag lägger en påse i min rumpa, får jag samma påverkan?
  Absolut inte. Allvarligt, prova inte det.
 • Kan du lägga en påse under förhuden?
  Gör absolut inte detta. Det här är en mycket dålig idé. Du vill inte hamna på sjukhuset.
 • Skulle jag ha bättre dricksvatten efter användning av snus?
  Du kan dricka vad du vill efter användning av snus. Om du vill skölja ut munnen, skölj sedan lite vatten och spotta ut det. Drick sedan lite vatten om du vill.
 • Vad är skillnaden mellan snus och påsar? Kan du svälja påsar också?
  Du ska inte svälja snus eller påsar. Detta kan göra dig väldigt sjuk. De liknar men snus är mindre än vanliga påsar.
 • Kommer snus att orsaka magbesvär eller halsbränna?
  När du är ny på det kan det ge dig lite hicka, men din kropp kommer att anpassa sig.
 • Jag vill eller för nikotinsnus. Hur kan jag få det i Nigeria. Tack för ditt råd
  Du kan försöka fråga i en tabaksaffär i ditt lokala område om de kan beställa det eller få det på något sätt.
 • Kan jag lägga snus i underläppen?
  Att sätta snus i underläppen är bra. Effekterna är desamma.
 • Jag slog av misstag en påse. Vad gör jag?
  Koppla bara av och ta en påse - du kommer förmodligen kräkas. Bortsett från det finns det inte mycket du kan göra.
 • kan du dricka något med det i?
  Ja, var noga med att inte svälja snuset. Du kommer antagligen bli sjuk om du gör det.

Kommentarer (9)

 • henrikssonkatri
  Jag har min första burk med snus, och den här artikeln har förstärkt vissa intryck jag hade och erbjöd pekare till rätt användning.
 • charles94
  Jag visste inte att jag inte behövde spotta. Toppen!
 • uallen
  Den lämpliga beskrivningen och de exakta stegen lärde mig inte bara hur man använder Snus på rätt sätt, utan också varifrån det kom, vad det är gjort av och varför människor föredrar det. Utmärkt artikel, 10/10.
 • hermanjaqueline
  Väldigt hjälpsam! Jag började bara använda snus och var inte säker på några saker.
 • rebekah97
  Jag är ny på snus och det förklarar alla frågor jag har mycket bra.
 • verdaprice
  Bra instruktion och information. Jag letade efter en kollega som försöker sluta röka. Han visste inte hur länge han hade påsarna i munnen.
 • wrowe
  Jag älskar Snus, det hjälpte mig att sluta doppa.
 • martina94
  Jag lärde mig att använda den.
 • ycook
  Jag har haft snus det senaste året, men med värmen upptäcker jag att det torkar snabbt. Av den anledningen är jag på din webbplats. Tack för tipset.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur smakar man cigarrer eller piptobak?
 2. Hur avyttrar man Avertin?
 3. Hur tar man doxycyklin?
 4. Hur man använder Alprazolam?
 5. Hur man använder bensodiazepiner?
 6. Hur använder jag Advair?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail