Hur applicerar jag 3D vita remsor?

En remsa per styck för dina övre och nedre tänder
Vitremsorna kommer i par, en remsa per styck för dina övre och nedre tänder.

Istället för att gå till en tandläkare för en kostsam vitare behandling, förvandla ditt leende hemma. Crest 3D vita remsor är enkla att använda för att ta bort gulnande från läsk och andra saker. Innan du tar ut dem ur lådan, lär dig hur du får ut det mesta av dem. Bär remsorna en kort tid varje dag tills du märker en förändring. Med upprepad användning kan du njuta av att ha tänder som ser ljusa och rena ut.

Del 1 av 3: sätta på remsorna

 1. 1
  Vänta 30 minuter efter att du har borstat tänderna för att applicera blekremsor. Eventuell plack och bakterier på dina tänder kommer i vägen för blekning, så rengör tänderna definitivt om de är smutsiga. Annars behöver du inte borsta tänderna alls. Fluorid i de flesta tandkräm är också ett problem och kan irritera tandköttet när det kombineras med väteperoxid i de vita remsorna.
  • Om du absolut måste borsta tänderna, försök använda en fluorfri tandkräm. Det är mindre troligt att blockera väteperoxiden från att nå dina tänder. Använd också en ny tandborste för att undvika att sprida plack.
 2. 2
  Flossa bort allt som har fastnat i tänderna. Allt som fastnar i dina tänder kommer att sluta blockera väteperoxiden, oavsett om det är plack eller en förlorad matbit. Eftersom det inte är kul att få ett nedslående resultat, ta dig tid att göra tandtråd ordentligt. Det fungerar bäst när du är klar efter varje gång du borstar. Du kan göra det innan du lägger till de vita remsorna för att se till att dina tänder är snygga och rena.
  • Nå mellan var och en av dina tänder med snöretråd eller ett alternativ. Gör flera pass, borsta tandtråden mot tänderna för att lossa mat och plack. Skölj munnen med ett glas vatten för att avsluta.
 3. 3
  Ta bort remsorna från plastfodret i lådan. Vitremsorna kommer i par, en remsa per styck för dina övre och nedre tänder. Varje par sitter fast vid en plastbit. När du har dragit remsorna ur lådan, skalar du bort dem från plasten. Det är bäst att vänta och sätta på dem i taget.
  • Varje par består av en längre och kortare remsa. Den längre remsan är för dina övre tänder och den kortare är för nedre tänder. Det är lätt att skilja dem bara genom att titta på dem.
 4. 4
  Placera remsan på remsan mot tänderna. Remsorna är ungefär som bandaids och har en klibbig rygg. Den klibbiga sidan är den som sitter fast på plastfodret, så lyft inte den förrän du är redo att sätta remsan i munnen. Se till att den sidan är den som går in i munnen först.
  • Börja med någon av remsorna, med tanke på vilken som går var. Det är vanligtvis lättare att börja med den mindre, men det spelar ingen roll så länge du placerar dem på rätt plats.
 5. 5
  Rikta in remsan mot kanten på tandköttet. Håll i ändarna på remsan när du flyttar den över tänderna. Centrera remsan mellan framtänderna, uppsättningen med fyra stora precis mitt i munnen. Flytta remsan upp till tandköttet också. När den är på rätt plats kommer kanten på remsan att vara rätt mot ditt tuggummi.
  • Om du har problem med att placera remsor kan du försöka fälla dem i mitten innan du tar bort dem från plastfodret. Detta skapar en veck som du sedan placerar mellan dina framtänder. Det är ett litet trick som hjälper dig att hålla reda på remsans mittpunkt.
 6. 6
  Pressa remsan plant och vik den mot dina återstående tänder. Tryck på remsan för att hålla den på plats och använd sedan naglarna för att pressa den platt. Börja med dina framtänder och arbeta hela vägen till baksidan. Vitremsan sticker fortfarande ut över dina tänder, så ta hand om den genom att försiktigt fälla tillbaka den i munnen. Vik den över tänderna och tryck på den igen för att hålla den på plats.
  • När du använder en blekremsa, tryck den så hårt som möjligt mot tänderna. På det sättet stannar kemikalierna på dina tänder istället för att läcka in i munnen.
  • Om du har problem med att få remsorna att klistra fast, tappa tänderna med en ren trasa eller pappershandduk för att eliminera fukt. Gelén på remsorna är mycket klibbig, så vidhäftningsproblem är inte så vanliga, men det finns en chans att saliv kan komma i vägen.
Du kan göra det innan du lägger till de vita remsorna så att tänderna är snygga
Du kan göra det innan du lägger till de vita remsorna så att tänderna är snygga och rena.

Del 2 av 3: bär vita remsor

 1. 1
  Lämna vita remsor på tänderna i 30 minuter. När du lyckats få remsorna i munnen behöver du inte göra något annat än att vänta. Du ska inte äta eller dricka något förutom vatten medan du väntar. Det skulle förstöra blekningsprocessen. Luta dig tillbaka, slappna av eller gå vidare med resten av din dagliga rutin tills det är dags att ta bort remsorna.
  • Det finns inga begränsningar för att äta och dricka efter att du har tagit ut de vita remsorna. Så länge du inte gör det medan du använder remsorna, hindrar det inte dina tänder från att bli ljusare.
  • Tänk på att Crest också gör flera olika typer av 3D-vita remsor. De som till exempel 1 Hour Express-remsor är tänkta att stanna kvar i munnen en hel timme. Se instruktionerna på rutan för mer information.
 2. 2
  Applicera remsor upp till två gånger om dagen för snabbare blekning. Vita remsor är avsedda att användas varje dag. I allmänhet behöver du inte använda mer än ett par per dag utan kan om du vill. Efter att du tagit bort den första uppsättningen remsor, sätt på det andra paret. Vänta hela 30 minuter innan du tar bort dem.
  • Se Crests rekommendationer på rutan för instruktioner om hur ofta du kan använda remsorna. Om du är osäker är det gott om en gång om dagen.
  • Att använda flera remsor om dagen kan öka tandkänsligheten. Det betyder att du inte får njuta av den kalla soda eller varmt kaffe utan en liten påminnelse om smärta. Försök inte använda mer än 2 uppsättningar remsor om dagen.
 3. 3
  Bär nya remsor i upp till 20 dagar för att sluta bleka tänderna. Kasta bort de gamla remsorna efter att du tagit bort dem från munnen. De har ingen väteperoxid kvar för att bleka tänderna, så sätt nya på varje gång. Du kommer sannolikt att märka att dina tänder blir vitare inom cirka 3 dagar. Fortsätt i upp till 20 dagar för att få full nytta av ett vitare leende.
  • Rekommenderad användningstid kan variera från produkt till produkt, så var noga med att läsa Crests instruktioner. 1 timmars Express-typ av 3D-remsor fungerar till exempel lite snabbare och behöver bara bäras i 7 dagar.
Så länge du inte äter blekremsor behöver du inte oroa dig för att något kommer in i munnen
Så länge du inte äter blekremsor behöver du inte oroa dig för att något kommer in i munnen.

Del 3 av 3: ta bort och applicera remsor igen

 1. 1
  Skala av de använda remsorna genom att lyfta dem med fingret. Hitta kanten på varje remsa mellan tandköttet och tänderna. Kanterna är lätta att hitta om du agerar som om du skrapar något av tänderna med fingernageln. När du har hittat kanten väljer du den för att lyfta den från tänderna. Resten av remsan följer.
  • Remsorna är verkligen som tänder. De går inte sönder, så du behöver inte oroa dig för att lämna bitar bakom dig. Det bästa är att de, till skillnad från bandaider, inte skadar alls!
 2. 2
  Skölj eller borsta tänderna för att eliminera klibbighet från borttagna remsor. Remsorna lämnar lite klibbigt bakom sig, men det är ett litet pris att betala för ett bra leende. Det är gelén som håller remsorna på plats. Om du föredrar att fräscha upp lite, borsta tänderna som vanligt. Annars ska du spika och spotta ut vatten tills tänderna känns rena.
  • Ett annat alternativ är att torka bort gelén från tänderna med en trasa eller vävnad. Du kan också låta gelén lösas upp naturligt. Det är ofarligt, men du kan känna dig lite obekväm att lämna den där längre än du behöver.
 3. 3
  Tillämpa behandlingen igen när den slits ut på ungefär ett år. Tyvärr är blekning inte permanent. Om du vill att dina tänder ska förbli vita, måste du gå igenom processen igen. Även om blekningen från dessa remsor tenderar att ta ungefär ett år, beror det också på vad du äter och dricker. Du kanske ser dina tänder gula förr än så.
  • Kaffe, te, rött vin och mörk läsk är ganska effektiva för att färga tänderna. Om du ofta dricker den typen av saker kan du behöva använda fler vita remsor innan året är slut. Rökning fläckar också tänderna i förtid.
Kan irritera tandköttet när det kombineras med väteperoxid i de vita remsorna
Fluoriden i de flesta tandkräm är också ett problem och kan irritera tandköttet när det kombineras med väteperoxid i de vita remsorna.

Tips

 • Även om 3D-vita remsor är säkra för allmän användning, håll kontakten med din tandläkare för att ta reda på vad de rekommenderar och håll koll på din munhälsa.
 • För det vitaste leendet som är möjligt, kontrollera utgångsdatumet innan du använder remsor. Remsor som är inaktuella är inte lika effektiva som nyare.
 • Läs alltid Crests rekommendationer för mer specifika instruktioner. De tillverkar flera olika typer av 3D-vita remsor, så de exakta stegen kan variera något.
 • Vita remsor fungerar på naturliga tänder men inte på något slags tandarbete. Det inkluderar fyllningar, kepsar och falska tänder.
 • Skumning sker när din saliv reagerar på väteperoxiden. Det är normalt och inte skadligt, så torka bort skummet och spotta ut överflödigt saliv.
 • En liten bit väteperoxid kommer inte att skada dig om du sväljer den. Så länge du inte äter blekremsor behöver du inte oroa dig för att något kommer in i munnen.

Varningar

 • Överdriven användning av vita remsor kan skada dina tänder och tandkött. Följ alltid instruktionerna på lådan för att undvika tandköttsfläckar och känsliga tänder.

Saker du behöver

 • Vitremsor
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Flock
 • Vatten
 • Glas
 • Pappershandduk (tillval)
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur ser man bra ut i keramiska hängslen?
 2. Hur kan man förhindra munsår?
 3. Hur kan man stoppa magsår från att skada?
 4. Hur man behandlar sår i halsen?
 5. Hur kan man förhindra tandköttssjukdomar?
 6. Hur minskar man tandköttsfickorna naturligt?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail