Hur skyddar jag ditt barn mot kikhosta?

Inse att vaccinbooster för kikhosta
Inse att vaccinbooster för kikhosta, eller kikhosta, kallas Tdap, vilket står för tetanus, difteri och kikhosta.

Kikhosta, eller kikhosta, är en luftvägsinfektion som är mycket smittsam. Vem som helst kan få kikhosta, men det drabbar vanligtvis barn och småbarn som inte har avslutat vaccinationscykeln. De flesta barn som får kikhosta smittas i sina hemmiljöer. Kikhosta kan vara mycket allvarlig och kan kräva sjukhusvistelse. Du kan skydda din baby mot kikhosta genom att koka dem från infektionen och vidta andra förebyggande åtgärder som att ta antibiotika.

Del 1 av 2: koka din baby

 1. 1
  Vaccineras medan du är gravid. Du kan hjälpa till att skydda ditt barn från kikhosta genom att vaccineras under graviditeten. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att varje kvinna får vaccinet mot kikhosta mellan 27: e och 36: e graviditetsveckan. Detta kan hjälpa till att skicka några skyddande antikroppar till ditt ofödda barn.
  • Inse att vaccinbooster för kikhosta, eller kikhosta, kallas Tdap, vilket står för tetanus, difteri och kikhosta. Detta skiljer sig från DTaP, som är vaccinet för barn under sju år.
  • Fråga din läkare när det är bäst att vaccineras under tredje trimestern.
 2. 2
  Se till att andra vaccineras. Ett av de bästa sätten att skydda ditt barn mot kikhosta är genom kokos. Det betyder att de enda personer som kommer i kontakt med ditt barn är vaccinerade individer. Detta är särskilt viktigt eftersom ditt barn mest sannolikt kommer att få kikhosta från någon i ditt hem. Fråga vänner och familjemedlemmar om de har följt med sitt Tdap-vaccin. Låt endast vaccinerade personer ha kontakt med ditt barn.
  • Se till att dina barn eller vänner och familj är vaccinerade och är uppdaterade om boosterskott.
  • Uppmuntra alla som inte har haft vaccinet eller boostrarna att få dem minst två veckor innan de träffar ditt barn. Nämn att vaccinet tappar styrka över tiden så att det är bättre att vara säker än ledsen.
  Det bästa sättet att skydda din baby är att få dem vaccinerade mot kikhosta
  Det bästa sättet att skydda din baby är att få dem vaccinerade mot kikhosta.
 3. 3
  Förhindra kontakt med ovaccinerad person. Du kan vägra en ovaccinerad individuell tillgång till ditt barn tills de är ordentligt vaccinerade eller om ditt barn har fått den första omgången av kikhostvaccinationer. Att låta folk veta att du föredrar att de håller sig borta tills den tiden kan ytterligare skydda ditt barn från exponering för kikhosta.
  • Var bestämd i ditt beslut. Säg, "Cam, vi skulle gärna vilja att du träffade Emmanuelle, men du tror inte på vaccinationer. Tyvärr kan jag inte riskera hennes hälsa att få dig och dina barn över tills hon är äldre och har fått sina vacciner."
 4. 4
  Få ditt barn vaccinerat. Det bästa sättet att skydda din baby är att få dem vaccinerade mot kikhosta. Vaccinet för barn under 7 år kallas DTaP, som står för difteri, stelkramp och kikhosta. Din babys läkare kommer att ge dem en serie med fem injektioner under de första sex åren av livet. Se till att du inte missar några möten för att öka vaccinet. Läkare rekommenderar DTaP-vaccinet på:
  • 2 månader
  • 4 månader
  • 6 månader
  • 15-18 månader
  • 4-6 år
  • Vid 11 eller 12 års ålder kan de få TDaP, som har en reducerad dos av difteri- och kikhostvacciner. TDaP kan också administreras efter 19 års ålder om de inte fick det som en preteen / tonåring.
 5. 5
  Få boosterskott. Se till att dina barn och familjemedlemmar får boosterskott regelbundet. Detta kan säkerställa att din baby har maximalt skydd mot kikhosta.
  • Få boosterskott för ditt barn efter de tre första vaccinationsinjektionerna.
  • Se till att andra nära din baby också får booster shots.
Du kan hjälpa till att skydda ditt barn från kikhosta genom att vaccineras under graviditeten
Du kan hjälpa till att skydda ditt barn från kikhosta genom att vaccineras under graviditeten.

Del 2 av 2: vidta ytterligare förebyggande åtgärder

 1. 1
  Undvik alla som är sjuka. De första tecknen på kikhosta liknar de förkylning. Infektionen utvecklas därifrån. Eftersom du inte kan säkerställa om andra har vaccinet eller inte, håll ditt barn borta från alla som är sjuka.
  • Förklara för människor att din bebis är ung och inte har sina vacciner, så du måste hålla dig borta. Till exempel "Hej Molly, jag vet att du är förkyld, men jag är orolig för att utsätta Cecily för bakterier. Hon har bara haft en omgång vacciner. Kanske vi kan träffas när du är bättre?"
  • Om kontakt med en sjuk person är absolut oundviklig, se till att den sjuka täcker munnen medan de hostar och att de tvättar händerna ofta. Dessutom, om andra familjemedlemmar är sjuka, bör alla i hushållet tvätta händerna ofta, även om de själva inte är sjuka.
 2. 2
  Ta antibiotika för att förhindra spridning. Du eller andra personer som kommer nära ditt barn kan leva eller komma i kontakt med någon annan som har kikhosta. Om detta är fallet, se till att du eller de tar antibiotika för att förhindra spridning av sjukdomen, även om någon av er har kikhostvaccin.
  • Tala med din läkare om du är orolig för att din baby får kikhosta. Din läkare kommer att informera dig om risken och ge dig tips för att förhindra spridning av bakterier som orsakar kikhosta. De kan också ordinera antibiotika för dig eller en annan person som utsätts för det, även om de har fått vaccinet. Dessa antibiotika kan inkludera: erytromycin, klaritromycin och azitromycin.
  • Kom ihåg att barn som inte har fått de första tre doserna av vaccinet fortfarande är känsliga för kikhosta.
 3. 3
  Känn igen tecknen på kikhosta. Symtomen på kikhosta liknar en förkylning under de första 7-10 dagarna efter infektionen. Efter det blir de mer allvarliga och inkluderar den höga "whoop" som ger infektionen sitt namn. Att identifiera potentiella symptom på kikhosta kan hjälpa dig att skydda ditt barn ordentligt från andra med infektionen. Det kan också säkerställa att ditt barn får snabb diagnos och behandling. Vanliga symtom på kikhosta hos spädbarn inkluderar:
  • Rinnande näsa
  • Nästäppa
  • Röda, vattna ögon
  • Feber
  • Svåra hostattacker som också kan inkludera kräkningar och / eller rött eller blått ansikte
  • Extrem trötthet
  • Ett högt kikande ljud när man hostar
  • Svårigheter att mata
  • Uttorkning
  • Blåaktig hudfärg orsakad av syrefattigt (cyanos)
  • Andningssvårigheter eller perioder där barnet slutar andas helt (apné)
Att identifiera potentiella symptom på kikhosta kan hjälpa dig att skydda ditt barn ordentligt från andra
Att identifiera potentiella symptom på kikhosta kan hjälpa dig att skydda ditt barn ordentligt från andra med infektionen.

Tips

 • Prata med din barnläkare om kikhostvaccinet för ditt barn om de har följande tillstånd: Guillain Barrés syndrom (GBS), kramper, nervsystemproblem eller svår smärta eller svullnad efter något vaccin som innehåller difteri, stelkramp eller kikhosta.
 • Om du eller andra nära och kära diagnostiseras med kikhosta är det viktigt att behandla infektionen med både antibiotika och holistiska behandlingar för att begränsa risken för att sprida infektionen till ditt barn.

Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail