Hur man tar Synthroid för viktminskning?

Synthroid ordineras inte enbart för viktminskning
Synthroid ordineras inte enbart för viktminskning, men din läkare kan ordinera det för att hantera hypotyreos.

Du kanske har hört att Synthroid (levotyroxin) kan orsaka viktminskning. Även om detta delvis är sant, kan Synthroid för att hantera hypotyreos hjälpa till att vända viktökningen i samband med detta tillstånd. För att få ett recept på Synthroid, få en hypotyroidismdiagnos från din läkare och ta tabletten eller flytande medicin en gång om dagen. Om du också försöker gå ner i vikt är det viktigt att äta en hälsosam kost och träna regelbundet.

Metod 1 av 3: få recept och starta syntroid

 1. 1
  Få en hypotyreosdiagnos från din läkare. Om du misstänker att din viktökning orsakas av en underaktiv sköldkörtel, boka en läkarmöte. Var uppmärksam på andra tecken på hypotyreos, såsom trötthet, känslighet för kall, torr hud, förstoppning, ansiktssvullnad, muskelsmärta och menstruations oregelbundenhet hos kvinnor. Läkaren kommer att utföra en fysisk undersökning och skicka blodarbete för att diagnostisera hypotyreos.
  • Synthroid ordineras inte enbart för viktminskning, men din läkare kan ordinera det för att hantera hypotyreos.
 2. 2
  Tala om för din läkare om du har obehandlade binjureproblem eller hjärtsjukdom. Synthroid kan förvärra dessa hälsotillstånd, så din läkare ska inte ordinera det. Förutom att ge läkaren din fullständiga medicinska historia är det viktigt att berätta för dem om du har obehandlade binjur- eller hypofysproblem eller har en historia av hjärtsjukdom. Du bör också berätta för din läkare om du har problem med blodpropp eller diabetes, eftersom du kan behöva justera mediciner för att behandla dessa tillstånd medan du tar Synthroid.
  • Du bör också påminna din läkare om du tar andra receptbelagda läkemedel.
 3. 3
  Tala med din läkare om att ta receptbelagd syntroid. Om din läkare vill behandla din hypotyreos med Synthroid eller det generiska Levothyroxin, kommer de att skriva ett recept på dig för en oral lösning, tablett eller kapsel. Du måste ta medicinen en gång om dagen.
  • Tänk på att din läkare kanske vill justera din dos av Synthroid efter att du har använt medicinen i några veckor.
  • Om du vill ha Synthroid istället för den generiska versionen, se till att du begär det specifikt.
  Du kanske har hört att Synthroid (levotyroxin) kan orsaka viktminskning
  Du kanske har hört att Synthroid (levotyroxin) kan orsaka viktminskning.
 4. 4
  Var uppmärksam på muskelsvaghet och andra vanliga biverkningar. Vissa människor som tar Synthroid märker muskelsvaghet, huvudvärk, kramper i benen, nervositet, sömnsvårigheter eller diarré. När du träffar din läkare för ett uppföljningsavtal, berätta för dem om du upplever någon av dessa biverkningar.
  • Din läkare kanske vill justera din dos Synthroid för att hantera biverkningarna.
 5. 5
  Kontakta din läkare om du har bröstsmärtor eller andra sällsynta biverkningar. Tala med din läkare om du märker en förändring i hjärtslag, smärta i bröstet eller har svårt att andas. Du bör också berätta för din läkare om du upplever:
  • Förändring i aptit
  • Kräkningar
  • Förändringar i din menstruationscykel
  • Känslighet för värme eller feber

  Tips: Sök akut läkarvård om du tror att du har en allergisk reaktion mot Synthroid. Tecken på en allergisk reaktion inkluderar: nässelfeber, andningssvårigheter, ansiktssvullnad eller svullnad i läppar, tunga eller hals.

Metod 2 av 3: ta synthroid effektivt

 1. 1
  Drick en lösning av syntroid eller späd den först i vatten. Om din läkare ordinerat en oral lösning kan du svälja lösningen på egen hand eller rör den i några skedar vatten. Drick den utspädda lösningen omedelbart innan Synthroid sätter sig.
  • Det är viktigt att inte späda ut medicinen i juice eller mjölk eftersom dessa kan minska absorptionen.

  Tips: Om du har varit på sjukhus på grund av hypotyreos kan din läkare ordinera ett intravenöst syntroddropp.

 2. 2
  Svälj eller krossa en syntroiddablett. Om din läkare har ordinerat tabletter kan du använda vatten för att svälja Synthroid-tabletten hel. Om du har svårt att svälja tabletter, krossa tabletten och rör den i 1 till 2 teskedar (4,9 till 9,9 ml) vatten. Drick blandningen omedelbart innan Synthroid har en chans att slå sig ner i vattnet.
  • I vissa fall kan din läkare rekommendera att du tar Synthroid hela. Följ alltid din läkares doseringsanvisningar.
 3. 3
  Ta synthroid en gång om dagen på fastande mage. Surheten i din tomma mage ökar absorptionen av läkemedlet, så ta medicinen 30 till 60 minuter före dagens första måltid. Om du föredrar att ta medicinen på kvällen, vänta 3 till 4 timmar efter att ha ätit middagen innan du tar Synthroid.
  • För att göra medicinen mer effektiv, ta den alltid vid samma tid på dagen.
  Även om detta delvis är sant kan det att hjälpa Synthroid att hantera hypotyreos hjälpa till att vända
  Även om detta delvis är sant kan det att hjälpa Synthroid att hantera hypotyreos hjälpa till att vända den viktökning som är associerad med det tillståndet.
 4. 4
  Ta bara 1 dos syntroid åt gången. Om du saknar en dos, ta den så snart du kommer ihåg om det inte är inom 2 timmar efter att du tagit din nästa dos. Du ska inte ta två doser samtidigt. Om du tar för mycket Synthroid kan du få snabba hjärtslag, muskelspasmer, huvudvärk eller andfåddhet.
  • Detta är särskilt viktigt om du också tar andra viktminskningsmedicin eller aptitdämpande medel.
 5. 5
  Ät inte mat som hindrar din kropp från att absorbera syntroid. Du bör inte äta grapefrukt eller grapefruktjuice, sojamjöl, valnötter och fiberrik mat. Dessa livsmedel gör att din kropp absorberar mindre Synthroid.
  • Du bör också sluta ta kosttillskott eller antacida som innehåller järn eller kalcium. Om du måste ta dem, vänta 4 timmar efter att ha använt dem för att ta Synthroid.

Metod 3 av 3: kombinera syntroid med livsstilsförändringar

 1. 1
  Ställ in realistiska viktminskningsförväntningar. Kom ihåg att Synthroid endast används för bekräftade fall av hypotyreos och inte ordineras regelbundet som viktminskningsbehandling, så det finns ingen garanti för att du går ner i vikt. I en nyligen genomförd studie märkte bara ungefär hälften av dem som tog Synthroid viktminskning och mängden de förlorade var mellan 8 och 4 kg (3,6 och 4,1 kg).
  • Om du också har fått diagnosen fetma, prata med din läkare om steg för att hantera din vikt.
 2. 2
  Ät näringsrika måltider som innehåller färskvaror, protein och fullkorn. Inkludera minst 3 till 5 portioner frukt och grönsaker i din dagliga kost. För att få protein, äta magert kött, nötter, mejeriprodukter med låg fetthalt eller baljväxter och välj fullkornsprodukter istället för vita eller bearbetade. Att göra näringsrika val innebär att din kropp får en mängd vitaminer och mineraler varje dag.

  Tips: Arbeta med din läkare för att sätta ett dagligt kalorimål som hjälper dig att gå ner i vikt. Kom ihåg att även om det är viktigt att sänka kalorier när du försöker gå ner i vikt, måste du äta en näringsbalanserad kost.

 3. 3
  Skär ner på bearbetade livsmedel och godis för att minska ditt kaloriintag. Om du ofta äter snabbmat, bearbetade livsmedel, som kex, kakor eller chips och sockerrika livsmedel, försök att begränsa dem i din kost. Dessa livsmedel innehåller kalorier som inte erbjuder de näringsmässiga fördelarna som färska produkter, magert protein och fullkorn gör.
  • Om du kämpar för att sluta äta godis eller bearbetade livsmedel, gör ett mål att minska mängden du äter. Om du till exempel brukar äta efterrätt varje kväll, begränsa den till 3 gånger i veckan.
  Kom ihåg att Synthroid endast används för bekräftade fall av hypothyroidism
  Kom ihåg att Synthroid endast används för bekräftade fall av hypothyroidism och inte ordineras regelbundet som en viktminskningsbehandling, så det finns ingen garanti för att du kommer att gå ner i vikt.
 4. 4
  Tillbringa 75 till 150 minuter i veckan med måttlig till kraftig träning. Att bränna kalorier är en viktig faktor för att gå ner i vikt. Syfta till att göra 75 minuters intensiv aerob aktivitet per vecka eller 150 minuter med måttlig aerob aktivitet. Om du föredrar, gör en blandning av båda. Aerobiska övningar inkluderar:
  • Gå eller vandra
  • Simning
  • Löpning eller jogging
  • Trädgårdsarbete
  • Stretching

Tips

 • Förvara din Synthroid vid rumstemperatur och borta från fukt eller direkt solljus.
 • Eftersom hypotyreos är ett livslångt tillstånd är det viktigt att du regelbundet checkar in med din läkare, särskilt när du åldras, om du blir gravid eller går igenom klimakteriet.

Varningar

 • Förvara alltid mediciner utom räckhåll för barn. Kontakta räddningstjänsten eller ett giftkontrollcenter om ett barn tar Synthroid.
Ansvarsfriskrivning Innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk rådgivning, undersökning, diagnos eller behandling. Du bör alltid kontakta din läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal innan du börjar, byter eller avbryter någon form av hälsobehandling.
Relaterade artiklar
 1. Hur ändrar jag dåliga matvanor?
 2. Hur mäter man kroppsfett med US Navy-metoden?
 3. Hur förvaras vitamin C-serum?
 4. Hur undviker man B12-brist?
 5. Hur får man vitamin B12 om du är vegan?
 6. Hur tar man folsyra?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail